De citit, de gândit...

De citit, de gândit...

Reportajeisback : „Ați văzut ce se întâmplă în Rotterdam? Dar în Austria, Italia etc? Iată câteva motive pentru care cred ca Covidul este bomba perfecta pentru societățile democratice și motivul pentru care e posibil sa avem o Europa care se scufunda în conflicte interne cu toate consecintele negative care decurg de aici. Primul este libertatea de a alege, un drept fundamental în societățile democratice. Libertatea de a alege dacă te vaccinezi sau nu de exemplu, libertatea de a circula sau de face anumite lucruri. Libertățile acestea fundamentale sunt îngrădite de certificatul verde sau restrictii dând statelor puteri sporite asupra libertăților individului la care probabil vor renunța greu în unele cazuri. E greșit? DA, striga conspirationistii și antivacinistii fără sa ofere alte solutii. Au dreptate? DA
Dar dacă nu facem asta mor milioane de oameni direct sau indirect, blocam economii, colmatam spitale și chiar cei care striga libertate risca sa moara neavând loc în spitale. Au dreptate autoritățile sa ceara restricții sa ceara vaccinare și sa forțeze elegant vaccinarea? DA, striga cealaltă parte a populației și autoritățile care s-au vaccinat și care vor sa circule. Au dreptate? DA.
Observați va rog ca ambele părți au dreptate și ambele sunt convinse de adevărul lor pentru care sunt gata sa LUPTE. Aceasta este falia exploatata masiv de dezinformare și vulnerabilitatea societăților democratice. De aceea spun ca COVID este o arma perfecta.
Eficienta parțială a vaccinului, dezinformarea masiva, neînțelegerea unor noțiuni elementare de medicina, rapacitatatea și corupția claselor politice nu fac decât sa dea apa la moara acestor falii care despart societatea.
Ma simt ca în filmele de la Hollywood văzând istoria scurta a acestor aproape 2 ani. Și este doar inceputul. În fata acestui virus societățile democratice sunt dezbinate de propriile principii. Libertatea individuala de alegere, principiul suprem de la baza societăților moderne este miza.
Dacă ma întrebați pe mine, eu cred ca occidentul are nevoie de lideri care sa explice populației ca fără un efort comun nu vom depăși momentul și vom fi ani de zile în acelasi cerc vicios. Efortul acela comun înseamnă lockdown total când trebuie, testare extinsa, incalcarea parțială a unor libertăți atunci când e nevoie. Virusul asta e ca un război. Inamicul ne bombardează dar tu vrei sa faci nunta chiar dacă după nunta mor niște oameni. Nu se poate asa.
Avem doua forme de răspuns sănătoase la aceasta problema dacă nu vrem ca anumite tari sa cada in haos:
1. Găsirea rapida a unui medicament cu adevărat eficient din primele faze și disponibil larg populației peste tot
2. Lideri adevărați vizionari care sa poată asigura management de criza eficient.
Rămâne de văzut ce vom reuși. Riscurile sunt imense ca atunci când blocul occidental este absorbit de propriile probleme interne, Rusia sa preia Ucraina, China Taiwanul sau Marea Chinei de Sud. Când o sa ne trezim din dilemele astea s-ar putea sa vedem în plina splendoare un coșmar mai mare decât pandemia.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...