De știut. Codul de etică al PSD prevede că persoanele trimise în judecată sau condamnate nu pot ocupa funcții în partid sau în stat/DOCUMENT

De știut. Codul de etică al PSD prevede că persoanele trimise în judecată sau condamnate nu pot ocupa funcții în partid sau în stat/DOCUMENT

Codul de etică și conduită al PSD prevede că niciun membru de partid care este urmărit penal, a fost trimis în judecată sau a fost condamnat pentru fapte de corupție nu poate ocupa funcții politice (în partid) sau administrative (în stat).

Dacă i s-ar aplica aceste criterii lui Liviu Dragnea, el ar trebui să piardă atât funcția de președinte al PSD, cât și pe cea de președinte al Camerei Deputaților, scrie jurnalistul Cristi Citre pe  G4Media.ro .

Codul de etică și conduită a fost adoptat în decembrie 2015, după alegerea lui Liviu Dragnea în funcția de președinte al PSD. Funcția de la vârful partidului rămăsese vacantă în urma demisiei lui Victor Ponta, care a fost trimis în judecată cu câteva luni înainte în dosarul Turceni-Rovinari.

Ce prevede Codul de etică și conduită al PSD:

Persoanele care se află într-una din situațiile de mai jos, nu vor beneficia de susținerea politică a PSD, pentru ocuparea, în condițiile legii, a unor funcții politice sau administrative alese sau numite dacă:

s-a început împotriva sa urmărirea penală;

a fost trimis în judecată;

s-a pronunțat împotriva sa o hotărâre judecătorească de condamnare pentru fapte de corupție,

evaziune fiscală sau fapte comise cu violență.

Codul de etică și conduită al PSD:

*** Iată ce declara Dragnea pe 18 mai 2015 după ce și-a anunțat demisia din toate funcțiile urmare a condamnării din dosarul Referendumul: Pentru mine demnitatea este mai importantă decât oricare funcție. Poți și ca membru simplu să ajuți partidul dacă ai o oarecare experință. Vă dați seama cu ce specimen avem de-a face? Și cât de imbecili sunt cei care încă îl cred o victimă?

Liderii PSD se reunesc azi, începând cu ora 16:00, într-o ședință de urgență a Comitetului Executiv Național (CEX), care va avea loc la Palatul Parlamentului.

Convocarea CEX a fost făcută joi, la două ore de la condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

CEX este cea mai importantă structură de conducere a PSD, pentru că reunește atât liderii centrali, cât și pe cei din teritoriu.

În CEX se iau toate deciziile majore ale PSD: numiri, demiteri sau restructurări de Guverne, numiri sau remanieri de miniștri, susținerea sau retragerea sprijinului politic pentru funcții numite de partid etc.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro