De ziua sa de naştere, împăratul Japoniei transmite un mesaj de încurajare poporului său şi speranţa într-un viitor luminos

De ziua sa de naştere, împăratul Japoniei transmite un mesaj de încurajare poporului său şi speranţa într-un viitor luminos

Împăratul Naruhito şi-a exprimat speranţa într-un 'viitor luminos' pentru poporul nipon într-o alocuţiune prilejuită de cea de-a 61-a aniversare a zilei sale de naştere, marţi, în contextul în care Japonia a demarat programul de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19, relatează Reuters.

Din cauza pandemiei, ceremoniile cu participarea publicului dedicate aniversării împăratului nipon au fost anulate în acest an.

'Din fericire, numărul de noi infecţii pare să fie în scădere la nivel naţional. Mai mult, vaccinările împotriva coronavirusului au început', a spus Naruhito, vorbind din spatele unui panou mare transparent jurnaliştilor acreditaţi la palatul imperial.

'Aştept cu nerăbdare un viitor luminos pe măsură ce oamenii ţării noastre vor depăşi criza provocată de coronavirus, împărtăşindu-şi durerea şi ajutându-se reciproc', a afirmat Naruhito.

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început în Japonia în această lună, dar fiind una dintre societăţile cu cei mai mulţi vârstnici din lume ţara se confruntă cu provocări în cadrul acestui program.

Stocurile de doze de vaccin vor fi limitate în primele luni, astfel că programările şi administrarea vaccinului pentru persoanele în vârstă se va face gradual, a declarat luni şeful programului de vaccinare.

De ziua de naştere a împăratului, vizitatorii vin de obicei la palatul imperial pentru a-i transmite urări de bine şi a semna într-o carte de oaspeţi, o practică datând din 1948. Împăratul apare la balconul palatului împreună cu alţi membri ai familiei imperiale pentru a le vorbi celor care au venit să-l felicite.

Aceste evenimente au fost anulate anul acesta. Apariţia publică a împăratului Naruhito de Anul Nou a fost de asemenea înlocuită cu un mesaj video.

Naruhito, nepotul împăratului Hirohito, în numele căruia trupele imperiale japoneze au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, este primul monarh al Japoniei născut după război. El a urcat pe tron în 2019 după ce tatăl său, Akihito, a abdicat, aminteşte Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...