Debitul Dunării rămâne în următoarele zile sub mediile multianuale ale lunilor septembrie şi octombrie

Debitul Dunării rămâne în următoarele zile sub mediile multianuale ale lunilor septembrie şi octombrie

Debitul Dunării la intrarea în ţară se va situa la 2.700 metri cubi/secundă (mc/s) în următoarele zile, sub mediile multianuale ale lunilor septembrie şi octombrie, reiese din prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

"Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar în prima parte a intervalului la valoarea de 2.700 mc/s, apoi scade la valoarea de 2.600 mc/s, rămânând staţionar la această valoare în ultima zi a intervalului, situându-se sub mediile multianuale ale lunilor septembrie (3.800 mc/s) şi octombrie (3.850 mc/s). În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în prima parte a intervalului în creştere pe sectorul Gruia - Olteniţa şi în scădere pe sectorul Călăraşi - Tulcea, iar în partea a doua a intervalului vor fi în scădere pe sectorul Gruia - Tr. Măgurele, relativ staţionare pe sectoarele Zimnicea - Giurgiu şi Galaţi - Tulcea şi în creştere pe sectorul Olteniţa - Brăila", arată prognoza emisă pentru intervalul 25 septembrie - 2 octombrie 2021.

Pe râurile din ţară, prognoza de specialitate arată că debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare în perioada menţionată, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din vestul şi nord - vestul ţării, unde vor fi în uşoară scădere.

Hidrologii avertizează că sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele montane, cu o probabilitate mai mare în prima parte a intervalului în vestul şi centrul ţării, iar în partea a doua în sud - vestul, centrul şi sudul ţării, datorită precipitaţiilor, în general, slab cantitativ, prognozate.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...