Deces/George H.W. Bush: Drapelele americane în bernă pentru 30 de zile la Casa Albă şi la ambasadele SUA

Deces/George H.W. Bush: Drapelele americane în bernă pentru 30 de zile la Casa Albă şi la ambasadele SUA

Drapelele americane vor fi coborâte în bernă pentru 30 de zile la Casa Albă şi la ambasadele Statelor Unite din întreaga lume în semn de omagiu pentru fostul preşedinte George H.W. Bush decedat vineri , a anunţat sâmbătă preşedintele Donald Trump.

Trump a dispus, de asemenea, ca steagurile Statelor Unite să fie coborâte în bernă şi pe clădirile publice, posturile militare şi navele maritime în Statele Unite şi pe teritoriile Statelor Unite, "în onoarea şi ca omagiu adus memoriei preşedintelui George H.W. Bush, şi ca o expresie a tristeţii publice''.

"Preşedintele Bush a condus o mare viaţă americană, una care a combinat şi a personificat două dintre cele mai mari virtuţi ale Naţiunii noastre: un spirit antreprenorial şi un angajament faţă de serviciul public", a spus Trump.

"Ţării noastre îi va fi foarte dor de exemplul său inspirator", a adăugat el.

Casa Albă a anunţat că Trump a decretat o zi de doliu naţional miercuri 5 decembrie şi că va asista la funeraliile celui de-al 41-lea preşedinte al Statelor Unite, a căror dată nu a fost anunţată.

George H.W. Bush a decedat vineri la locuinţa lui din Texas. Avea 94 de ani.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...