Declarațiile care au dus la reținerea fraților Tate: „Voi pleca din România și nu mă voi mai întoarce niciodată” VIDEO

Declarațiile care au dus la reținerea fraților Tate: „Voi pleca din România și nu mă voi mai întoarce niciodată” VIDEO

Reținerea fraților Andrew și Tristan Tate de către autoritățile române ar fi venit după suspiciunea că aceștia ar fi intenționat să fugă din țară, lansată de un influencer american, în cadrul unui live, potrivit lui Eugen Vidineac, consilier juridic al inculpaților, care a negat însă acuzațiile date.

Influencerul „vinovat” de reținerea fraților Tate a făcut noi declarații Foto: Arhivă

Andrew m-a contactat. El a spus: Hei, voi pleca în curând din România și probabil că nu mă voi mai întoarce niciodată. Dacă vrei să vii și să faci o săptămână de streamuri lungi și conținut înainte să plec, cred că va fi mare. Și a spus: E acum ori niciodată”, a spus Adin Ross, un popular live-streamer american, într-un videoclip ajuns viral pe X, fostul Twitter.

McCue Jury & Partners, o firmă de avocatură cu sediul la Londra, care reprezintă patru femei britanice care îl acuză pe Andrew Tate de viol și agresiuni fizice și sexuale grave, a declarat, marți, că a îndemnat poliția britanică „să solicite imediat un mandat” pentru detenția și extrădarea lui Tate, după temerile că acesta ar putea încerca să fugă din România, conform The Washington Post.

Veștile de astăzi sunt foarte binevenite, deoarece a fost o preocupare semnificativă pentru mulți că Tate ar încerca să evite justiția în România și în străinătate”, a declarat Matthew Jury, partener executiv al firmei de avocatură.

Curtea de Apel Bucureşti a decis , marţi, amânarea extrădării fraţilor Andrew şi Tristan Tate în Marea Britanie până la soluţionarea dosarului în care au fost trimişi în judecată în România, judecătorii stabilind ca ei să fie puşi în libertate.

Aceasta după ce cei doi frați au fost reținuți, luni seara, pentru 24 de ore, în baza unor mandate de arestare emise de autoritățile din Marea Britanie.

Instanţa a dispus, în ambele cazuri, amânarea predării acestora autorităților britanice, până la soluţionarea definitivă a dosarului în care au fost trimişi în judecată în România.

Eugen Vidineac, consilier juridic al inculpaților, a afirmat într-un comunicat că zvonul conform căruia cei doi frați ar fi plănuit să fugă din țară ar fi fost lansat de un influencer.

Apreciem decizia Curții de Apel București de a amâna extrădarea lui Andrew și Tristan Tate. Această hotărâre oferă fraților o oportunitate de a participa pe deplin la apărarea lor și pentru ca procesul judiciar să se desfășoare într-o manieră transparentă.

Ca răspuns la declarația lui Matthew Jury prin care îi acuză clienții noștri că plănuiesc să fugă din România, negăm fără echivoc orice acuzație conform căreia Andrew sau Tristan Tate intenționează să fugă din România pentru a se sustrage de la procedurile judiciare. Clienții noștri sunt pe deplin angajați să participe activ la procesul legal și să-și apere reputația.

Credem că acest zvon provine de la un influencer online popular care a interpretat greșit un mesaj text de la clienții noștri în timp ce transmite live. Pur și simplu nu există adevăr în asta”, a declarat Eugen Vidineac, consilier juridic al inculpaților, într-un comunicat, conform Spy News .

Noi declarații ale influencerului, care a dus la reținerea milionarilor

Infuencerul a făcut noi declarații după reținerea fraților Tate, într-un live recent, potrivit unui videoclip publicat pe X: „Echipa lui Andrew Tate a confirmat că am greșit, iar Tate mi-a spus. M-am încurcat și, slavă Domnului, nu a fost băgat înapoi acolo (după gratii n.r.), pentru că m-aș fi simțit cu adevărat vinovat”.

Adin a spus că a vorbit cu Andrew Tate după arestarea sa, și că l-a iertat „Tate a vorbit cu mine și mi-a spus: „Omule, doar vino în România. Vreau să le ofer oamenilor ceea ce vor ei să vadă. Hai să facem niște conținut, ești bine, te iert”, a spus infuencerul adăugând că îi pare rău.

Mandatul de arestare britanic a fost formulat ca urmare a unei anchete privind „acuzații de agresiune sexuală din 2012 până în 2015”, potrivit unui reprezentat al echipei de comunicare a fraților Tate.

Acesta a spus că respinge acuzațiile din Regatul Unit și „exprimă o profundă dezamăgire că acuzații atât de grave sunt reînviate fără noi dovezi substanțiale”, la ani după ce au fost respinse de Serviciul de Procuratură al Coroanei din Marea Britanie.

Andrew Tate s-a confruntat cu o serie de acuzații de agresiune sexuală în Regatul Unit, unde el și fratele său au condus o afacere de videochat pentru adulți, înainte de a se muta în România.

La noi în țară, Andrew Tate, precum și fratele lui, Tristan, cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi două tinere complice (Alexandra-Luana Radu şi Georgiana Manuela Naghel) au fost trimişi în judecată de DIICOT pe data de 20 iunie 2023, fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?