Declinul unui „zeu“. Arnold Schwarzenegger la 75 de ani. „Nu mi-e frică de moarte, doar mă scoate din sărite“ FOTO

Declinul unui „zeu“. Arnold Schwarzenegger la 75 de ani. „Nu mi-e frică de moarte, doar mă scoate din sărite“ FOTO

Ani la rând, a fost desemnat persoana cu cel „cel mai bine dezvoltat corp din lume“, dar recunoaște că bătrânețea l-a schimbat mult, atât fizic, cât și emoțional.

Arnold Schwarzenegger, în zilele de glorie FOTOGRAFII Profimedia

Arnold Schwarzenegger se trezește în fiecare dimineață la ora 6.00. Face cafeaua, îi hrănește pe Whisky (poneiul său) și pe Lulu (măgărușul său), adună bălegarul din grajdul animalelor, apoi își verifică e-mailul și poate joacă un joc rapid de șah online.

Apoi pleacă la o plimbare cu bicicleta și mărturisește că este activitatea lui preferată în fiecare dimineață. Nu poartă cască și îi face plăcere să fie recunoscut. Această activitate matinală zilnică este un fel de „excursie“ nostalgică în trecut, iar fostul Mister Univers, Terminator și Guvernator al Californiei se poate conecta cu oamenii obișnuiți.

„Vorbesc cu șoferul de autobuz, cu gunoierul, cu muncitorii în construcții. Toată lumea poate avea o meserie frumoasă“, a declarat Arnold Schwarzenegger într-un interviu pentru The Atlantic.

Încă se antrenează la sala de sport Gold’s Gym Venice, locul de naștere al culturismului în anii ’60 și ’70. Numele lui Schwarzenegger va fi întotdeauna sinonim cu acest loc. După ce și-a petrecut ani întregi din viață perfecționându-și corpul, Schwarzenegger a fost întotdeauna conștient că va urma și declinul.

Actorul a împlinit 75 de ani pe 30 iulie 2022 și și-a petrecut ziua fără să-i dea prea mare importanță. Singurul lucru notabil, spune el cu umor, a fost faptul că a fost testat pozitiv pentru COVID în acea dimineață.

Dar cum se simte bătrânețea pentru o persoană cu un trup și o imagine care păreau să fie în afara timpului? Cum e să fii mereu comparat cu varianta ta cea mai bună, din tinerețe? Este foarte greu când „ani de zile ești desemnată persoana cu cel mai bine dezvoltat corp din lume“, recunoaște el. „Devii supraponderal, îmbătrânești. Imaginați-vă ce schimbare am văzut la mine“, a spus actorul, cu tristețe.

După zeci de ani de antrenamente în care aproape că și-a abuzat propriul corp, umerii îi sunt aproape distruși de la ridicarea greutăților, genunchii slăbiți și are dureri constante de spate. În plus, a suferit mai multe intervenții pe inimă, iar două baypass-uri care au durat peste 10 ore, aproape că l-au ucis.

Din punct de vedere emoțional, Schwarzenegger a fost exact ca personajul din "Terminator": a pus lacăt sentimentelor mulți ani. Dar s-a simțit o schimbare în ultima vreme. Oamenii apropiați au observat un grad de deschidere, o dorință de a se încrede mai mult în cei din jur, despre care nici nu se putea vorbi atunci când era tânăr și „invincibil“.

Schwarzenegger a mărturisit că la premiera noului film „Avatar“ (regizat de vechiul său prieten James Cameron) s-a trezit plângând în sală. „De ce a avut asta un impact atât de mare asupra mea astăzi, când nu ar fi avut niciunul în anii 1970?“, s-a întrebat el.

Expresia „Iʼll be back/Mă voi întoarce“, din „Terminator“, este, probabil, cea mai cunoscută replică din cariera sa. Dar sună puțin ciudat acum, când Arnold se apropie din ce în ce mai mult de punctul din care nu te mai poți întoarce.

Iar semnele care-i reamintesc acest lucru sunt peste tot, căci mulți dintre vechii săi prieteni au plecat pe acest drum fără întoarcere.

În urmă cu câțiva ani, celebrul om de radio Howard Stern l-a întrebat pe Schwarzenegger unde crede că ne ducem după ce murim. „Adevărul este că vom fi la doi metri sub pământ și o să putrezim acolo“, a răspuns Schwarzenegger. „Nu mi-e frică de moarte, pur și simplu doar mă scoate din sărite“, a încheiat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă