Decretul de numire a Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei - publicat în Monitorul Oficial

Decretul de numire a Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei - publicat în Monitorul Oficial

Decretul privind numirea Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei Naţionale a fost publicat, vineri, în Monitorul Oficial.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri acest decret.

Marţi, conducerea PSD a decis, cu unanimitate de voturi, nominalizarea Ecaterinei Andronescu pentru funcţia de ministru al Educaţiei.

În aceeaşi zi, preşedintele Klaus Iohannis afirma că analiza propunerii pentru Educaţie "o să dureze un pic mai mult, s-ar putea chiar un pic mult mai mult". Şeful statului a menţionat că, la un eveniment desfăşurat la Politehnică, Ecaterina Andronescu i-a spus că nu este interesată de acest portofoliu.

"Neîntrebată, mi-a spus, totuşi, doamna Andronescu că ea nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine şi aşa mai departe. (...) Aflu acum cu surprindere că este propusă. Va dura un pic până mă lămuresc dacă este dorinţa domniei sale să meargă sau numai dorinţa partidului sau dacă se face aşa o remaniere cu bucata", preciza atunci Iohannis.

Ecaterina Andronescu îl înlocuieşte pe Valentin Popa, care a demisionat de la minister la sfârşitul lunii septembrie. În această perioadă, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a asigurat interimatul la Educaţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...