Degringoladă totală!/Rușii au pierdut atât de multe drone în Ucraina încât au probleme în găsirea de ținte pentru artilerie cât și conștietizarea situației tactice

Degringoladă totală!/Rușii au pierdut atât de multe drone în Ucraina încât au probleme în găsirea de ținte pentru artilerie cât și conștietizarea situației tactice

Numărul de operațiuni cu drone efectuate de trupele de invazie pare să scadă, iar rușii au probleme în a înlocui UAV-urile pierdute, afectând atât găsirea de ținte pentru artilerie cât și conștietizarea situației tactice, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de luni dimineață.

Ucrainenii reușesc să doboare aproape în fiecare zi drone Orlan ruseștiFoto: Twitter / GeneralStaffUA

Potrivit site-ului Oryx, ce monitorizează echipamentele militare desfășurate în cadrul războiului, există confirmări vizuale pentru 124 de drone pierdute de armata rusă până acum, bilanțul real fiind foarte probabil mai mare.

Cele mai multe dintre acestea (94) sunt diferite modele de drone rusești Orlan.

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • Operațiunile ofensive ale Ucrainei în regiunea Herson au continuat în weekend. Luni, Odesa Journal a raportat 27 de zboruri ale vehiculelor aeriene rusești fără pilot (UAV) pe malul vestic al Niprului, față de o medie de 50 pe zi pe parcursul lunii august.
  • La 21 august 2022, forțele ucrainene au raportat că au doborât trei UAV tactice rusești Orlan-10 într-o singură zi.
  • În ultimii ani, doctrina rusă a acordat un rol din ce în ce mai proeminent UAV-urilor, în special pentru a repera ținte pe care artileria sa să le lovească. UAV-urile pot fi vulnerabile atât la efectele cinetice - în cazul în care sunt doborâte direct -, cât și la bruiajul electronic.
  • În condițiile pierderilor din lupte, probabil ca Rusia să se chinuie să mențină stocurile de UAV-uri, situație exacerbată de penuria de componente rezultată din sancțiunile internaționale.
  • Disponibilitatea limitată a UAV-urilor de recunoaștere probabil că degradează conștientizarea situației tactice de către comandanți și îngreunează tot mai mult operațiunile rusești.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...