Delegația chineză și-a luat rămas bun de la Elisabeta a II-a, în ciuda refuzului președintelui Camerei Comunelor

Delegația chineză și-a luat rămas bun de la Elisabeta a II-a, în ciuda refuzului președintelui Camerei Comunelor

Delegația chineză și-a luat rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a, în ciuda faptului că președintele Camerei Comunelor (camera inferioară) a Parlamentului britanic, Lindsey Hoyle, le-a refuzat anterior reprezentanților chinezi accesul la Palatul Westminster, a relatat duminică ediția europeană a ziarului Politico .

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Foto: Arhiva Adevărul

Potrivit acesteia, vicepreședintele chinez Wang Qishan și alți trei reprezentanți ai guvernului chinez au vizitat duminică după-amiaza Palatul Westminster, unde au loc ședințele Parlamentului britanic, iar în prezent se află sicriul cu trupul Elisabetei a II-a.

Publicația amintește că pe 15 septembrie, autoritățile britanice i-au interzis ambasadorului chinez în Regatul Unit, Zheng Zeguang, să viziteze clădirea parlamentului în timp ce sunt în vigoare sancțiuni împotriva parlamentarilor britanici, pe care Beijingul i-a acuzat că „mint și dezinformează” cu privire la situația din Regiunea Autonomă Uigură - Xinjiang. În același timp, după cum notează ziarul, președintele Camerei Comunelor nu are competențe exclusive în materie de acordare a accesului la Palatul Westminster. Președintele Camerei Lorzilor și Lord Grand Chamberlain au, de asemenea, acest drept. „Sâmbătă, autoritățile parlamentare au anunțat că delegația chineză va avea în continuare permisiunea să participe la ceremonia de adio”, se spune în articol.

Joi, ziarul american Politico a raportat că Hoyle le-a interzis reprezentanților chinezi accesul la Palatul Westminster. Membrii delegației chineze erau așteptați să participe luni la înmormântarea Reginei de la Westminster Abbey, dar nu ar putea vizita Palatul Westminster.

Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoția. Ea a avut cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii - 70 de ani și 7 luni. Noul monarh este fiul ei cel mare, Charles, în vârstă de 73 de ani, care a luat numele Carol al III-lea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

5 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?