Delegaţia Parlamentului European a venit la Budapesta cu un verdict deja pregătit, acuză ministrul ungar al justiţiei

Delegaţia Parlamentului European a venit la Budapesta cu un verdict deja pregătit, acuză ministrul ungar al justiţiei

Delegaţia Comisiei pentru libertăţi civile a Parlamentului European (LIBE) a venit în Ungaria pentru o vizită cu ''un verdict pregătit în avans'', a declarat joi dimineaţă ministrul ungar al justiţiei Judit Varga, potrivit MTI.

Varga se va întâlni cu delegaţia de europarlamentari ulterior în cursul zilei.

Într-o intervenţie la postul public Radio Kossuth, ministrul ungar a subliniat că Ungaria este o ţară liberă şi independentă şi un membru al Uniunii Europene.

Parlamentul European, a adăugat ea, este una dintre instituţiile UE care nu au nicio autoritate sau atribuţii de exercitat asupra unui stat suveran.

''În acest spirit şi al politeţii, turismului şi diplomaţiei internaţionale, mă pregătesc pentru această întâlnire şi sunt bucuroasă să îi informez dacă au vreo întrebare despre caracteristici speciale ale sistemului juridic ungar. Dar să nu ne facem iluzii: şi la Bruxelles are loc o campanie electorală în legătură cu alegerile parlamentare ungare din 2022, cu obiectivul de a ajuta opoziţia (ungară)'', a afirmat Judit Varga.

În urmă cu două săptămâni, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie în care ia act de discriminarea cu care se confruntă comunităţile LGBTIQ din Ungaria şi Polonia, solicitând luarea unor măsuri suplimentare la nivelul UE împotriva acestor ţări.

În rezoluţie, PE solicită eliminarea tuturor obstacolelor cu care se confruntă persoanele LGBTIQ atunci când îşi exercită drepturile fundamentale şi subliniază că aceşti cetăţeni ar trebui să îşi poată exercita pe deplin drepturile, inclusiv dreptul la liberă circulaţie, oriunde în Uniunea Europeană. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”