Delir la TV în Rusia: „Am putea bombarda porturile din Olanda!”

Delir la TV în Rusia: „Am putea bombarda porturile din Olanda!”

Andrei Guruliov, fost comandant adjunct al Districtului militar sudic al Rusiei și aliat al lui Vladimir Putin, a făcut declarații explozive la o emisiune a canalului de televiziune Rusia-1. Actualul politician din Duma de Stat a afirmat că Moscova ar putea bombarda Țările de Jos, în special porturile din această țară occidentală care importă foarte mult petrol, vital pentru multe state.

Pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, Guruliov a declarat că aprovizionarea cu petrol a Europei ar putea deveni o țintă pentru Putin, potrivit Yahoo News.

Comerțul cu petrol din toată lumea a fost bulversat complet de războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Sancțiunile occidentale au lovit puternic economia rusă, iar noile măsuri anunțate de Grupul G7, inclusiv o plafonare a prețului petrolului rusesc, urmăresc să priveze și mai mult Moscova de veniturile sale atât de necesare pentru a continua războiul din Ucraina.

Trebuie menționat faptul că aproximativ 40% din țițeiul necesar Europei este importat și procesat în Țările de Jos, iar portul Rotterdam primește din importuri între 95 și 100 de milioane de tone de petrol, pentru a fi rafinat.

Petrolierele sunt principala sursă de transport maritim și ele sunt descărcate la terminalele din Europoort și Maasvlakte.

Guruliov a spus că Europa ar fi ”nebună” să creadă că este ”invincibilă”, vorbind despre un scenariu nebunesc pe care l-ar lua în considerarea Rusia. ”Când mă uitam la punctele vulnerabile ale Europei sau la obiectivele de importanță critică, din punct de vedere militar, pot să vă spun următoarele: nu mai puțin de 40% din țițeiul din Europa este importat și procesat de Țările de Jos, prin zonele sale de coastă”.

El a declarat că porturile din Țările de Jos ar putea fi o țintă pentru Rusia, care ar fractura întregul lanț de aprovizionare cu petrol al Europei. ”Europa nu numai că va îngheța (dacă Moscova bombardează porturile din Țările de Jos), dar se va prăbuși”, a spus fostul comandant militar rus.

Fără îndoială, dacă Rusia s-ar angaja într-o astfel de lovitură, atunci vor exista represalii din partea NATO împotriva Moscovei, în temeiul articolului 5 din statutul alianței.


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...