Demisie din Guvernul Republicii Moldova. Ce nume noi vor face parte din Executivul de la Chișinău

Demisie din Guvernul Republicii Moldova. Ce nume noi vor face parte din Executivul de la Chișinău

Două ministere din cadrul Guvernului au noi șefii. Astfel, în locul lui Sergiu Gaibu, care a demisionat recent, în funcția de ministru al Economiei a fost numit parlamentarul PAS Dumitru Alaiba. Un nou ministru a fost numit și la Mediu.

Două ministere din cadrul Guvernului Republicii Moldova au conducere nouă FOTO Arhivă

Potrivit șefei Cabinetului de miniștri, Sergiu Gaibu a demisionat miercuri din funcția de ministru al Economiei, iar Natalia Gavrilița a menționat că acesta a realizat reforme importante în cadrul instituției. ,,Bugetul instituției a fost majorat practic de trei ori”, a menționat Gavrilița.

Portofoliul Economiei a fost preluat de Dumitru Alaiba, deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate, care a fost până acum și președinte al Comisiei economie, buget și finanțe din cadrul Parlamentului Republicii Moldova.

Un nou șef a fost numit și la cârma Ministerul Mediului. Acesta va fi condus de Rodica Iordanov, care a a fost până acum calitate de secretar de stat în cadrul instituției. Organizația nu are șef din data de 8 septembrie, zi în care Iuliana Cantaragiu a depus cererea de demisie. Plecarea din funcție a venit după ce Cantaragiu a fost luată la rost de premierul Natalia Gavrilița pentru că a tergiversat lansarea unui site cu privire la repartizarea lemnelor populației.

Tot în timpul ședinței de miercuri, premierul a menționat că schimbările din interiorul Executivului vor continua.

,,Vom face și anumite modificări în instituțiile subordonate Guvernului. Unele acum și altele mai târziu”, a precizat aceasta.

Duminica trecută, membri ai Guvernului și ai Parlamentului, dar și Maia Sandu au participat la o ședință nocturnă la Președinție, unde s-ar fi discutat posibile remanieri din cadrul Executivului.

A doua zi, membrii Partidului Acțiune și Solidaritate, formațiunea de guvernământ, a oferit detalii despre întrunire.

,,În contextul șantajului energetic împotriva Republicii Moldova pus la cale de Rusia și a încercărilor grupării hoției și războiului de a crea haos în țară, au fost discutate soluțiile care vor fi adoptate în cel mai scurt timp pentru a asigura liniștea și pacea în țară. S-a discutat și despre modul în care poate fi îmbunătățit performanța unor ministere. Deciziile luate vor fi anunțate în cel mai scurt timp”, au precizat cei de la PAS.

În ultimele luni, în Republica Moldova au loc proteste ale susținătorilor opoziției și cetățenilor nemulțumiți de scăderea nivelului de trai. Participanții manifestațiilor acuză autoritățile că nu pot face față crizei, în contextul în care prețurile la alimente, gaze, electricitate au crescut. De asemenea, conducerea țării este criticată pentru refuzul de a negocia prețuri mai bune la gaze naturale cu Federația Rusia, dar și pentru presiunea politică asupra reprezentanților opoziției.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...