Departamentul de Stat a spus că este la curent cu arestarea unui american la Moscova

Departamentul de Stat a spus că este la curent cu arestarea unui american la Moscova

SUA face eforturi pentru un acces consular rapid și lucrează pentru a oferi toată asistența corespunzătoare, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Foto: ARhiva Adevărul

Autoritățile americane sunt la curent cu informații conform cărora un american a fost arestat la Moscova, arată un reprezentant al Departamentului de Stat, ca răspuns la o solicitare de a comenta cu privire la detenția sub suspiciunea de vânzare de droguri a unui cetățean american, muzicianul trupei Seize the Night, Travis Leek.

"Pentru Departamentul de Stat, nu există o prioritate mai mare decât siguranța cetățenilor americani din străinătate. Suntem la curent cu rapoartele privind detenția recentă a unui cetățean american la Moscova", a spus purtătorul de cuvânt. Din motive de confidențialitate, nu avem alte comentarii.”

Tribunalul Khamovniki din Moscova l-a arestat sâmbătă pe Lik, fiind suspectat de vânzare de droguri. După cum a informat serviciul de presă al instanței, iaceasta a ales o măsură de reținere pentru Lik sub formă de detenție până pe 6 august. El este acuzat în temeiul unui articol privind producția, vânzarea sau transportul ilegal de stupefiante pe scară largă. Anterior, prietena rusă a lui Lika, Valeria Grobanyuk, a fost arestată în acest caz, a notat instanța. Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații riscă până la 12 ani de închisoare.

Potrivit informațiilor de pe pagina lui Lik de pe rețeaua de socializare VKontakte , el este vocalistul grupului rus Seize the Night și a colaborat anterior cu ansamblul Cockroaches. Serviciul de presă al instanței a clarificat că Lik a servit în Forțele Aeropurtate ale SUA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...