Depresia lovește în tenis. Sloane Stephens: „Suntem extrem de singuri. Nimeni nu se gândește la sănătatea mintală”

Depresia lovește în tenis. Sloane Stephens: „Suntem extrem de singuri. Nimeni nu se gândește la sănătatea mintală”

Rând pe rând, jucătoarele de tenis cedează în fața presiunii. „Adevărul“ v-a prezentat săptămâna trecuta cazul Amandei Anisimova, jucătoare de la mijlocul Topului 100 WTA care a decis să se retragă temporar din tenis la doar 21 de ani.

Sloane Stephens atrage atenția asupra problemelor din tenis. Foto Facebook

Acum, o altă jucătoare a acceptat să vorbească deschis despre problemele din circuitul WTA. Este vorba despre Sloane Stephens, care era considerată în urmă cu câțiva ani urmașa Serenei Williams. Aceasta nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor, cu toate că a cucerit un titlu de Grand Slam în anul 2017, la US Open și a ajuns în ultimul act la Roland Garros 2018, când a fost învinsă de Simona Halep.

Conform americancei, tenisul este un sport care macină jucătorii pe interior și care inevitabil duce la probleme legate de depresie. Desigur, noi, cei din afara circuitului, ne gândim la sumele astronomice câștigate în concursuri, bani cu care jucătoarele își pot asigura o viață liniștită și fără griji. Însă Sloane Stephens spune că lucrurile nu stau chiar așa. Ea a postat un mesaj tulburător despre modul în care se simt jucătorii de tenis de înaltă performanță și despre starea psihică a sportivilor care practică această disciplină.

Oamenii nu se gândesc la sănătatea lor mintală

Americanca a transmis un mesaj prin intermediul rețelelor de socializare și nu s-a ferit să spună că ea și colegele ei de breaslă se simt, de foarte multe ori, singure. „Noi, jucătorii de tenis, suntem extrem de singuri. Este un sport foarte greu și plin de singurătate, iar dacă lumea spune că noi doar concurăm, acest lucru mă întristează.

Amanda Anisimova a decis să se retragă temporar din tenis, la doar 21 de ani. Foto EPA EFE

Amanda Anisimova a decis să se retragă temporar din tenis, la doar 21 de ani. Foto EPA EFE

Sunt foarte multe elemente care definesc un jucător de tenis și un sportiv de performanță. Am impresia că oamenii nu își iau răgazul necesar pentru a se gândi la sănătatea lor mintală. Sănătatea noastră depinde de legăturile pe care le avem unii cu ceilalți“, a scris Sloane Stephens, care e implicată în mai multe proiecte prin care încearcă să rezolve problemele cu care se confruntă sportivii.

Jucătoarea, care în acest sezon a trecut printr-un șoc la finalul lunii februarie, când a fost executată la Merida (Mexic) de Camila Giorgi cu 6-0, 6-0, a părăsit recent și turneul de la Roma, după ce a fost învinsă de Viktoria Azarenka, 6-4, 6-3.

Osaka, Azarenka, Anisimova, Barthy

Dacă în trecut astfel de cazuri se întâmplau extrem de rar, acum tenisul feminin ne prezintă mereu jucătoare aflate în suferință. Naomi Osaka (25 de ani) a admis că e depresivă în 2021, Victoria Azarenka (33 de ani) a căzut nervos chiar pe teren, plângând în hohote în 2022, iar anul acesta Amanda Anisimova (21 de ani) și-a anunțat retragerea temporară din tenis, din cauza depresiei. Peste toate, a fost retragerea-șoc a australiencei Ashleigh Barty, care domina total circuitul WTA, dar care a renunțat la tenis la doar 25 de ani, ca să stea departe de presiunea din tenis.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...