Depunerea proiectelor pentru racordarea la reţeaua de distribuţie a gazelor natrale ar putea începe de la 1 august

Depunerea proiectelor pentru racordarea la reţeaua de distribuţie a gazelor natrale ar putea începe de la 1 august

Depunerea proiectelor pentru racordarea la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale ar putea începe de la 1 august, iar în următoarea şedinţă de Guvern ar putea fi discutate particularităţile ce ţin de implementarea programului, a declarat joi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, la Palatul Victoria.

"Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când România asigură finanţarea unor astfel de proiecte pentru racordul populaţiei la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. În şedinţa de guvern următoare vom veni cu proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea tuturor particularităţilor care ţin de derularea programului naţional şi aşa cum am informat şi în decursul şedinţei de guvern începând cu data de 1 august intenţionăm ca să aibă loc depunerea proiectelor astfel încât unităţile administrativ-teritoriale, primăriile în special să poată să beneficieze de această finanţare care a fost aprobată de Comisia Europeană", a spus , Marcel Boloş.

El a menţionat că prin decizia 4460 din 7 iulie 2020, care a fost comunicată României în cursul zilei de miercuri, Comisia Europeană a aprobat finanţarea proiectelor care privesc racordul populaţiei la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale.

"Este programul naţional pe care Guvernul României l-a avut menţionat în Programul de Relansare Economică. O primă etapă a acestuia este în valoare de 200 de milioane de euro şi se va derula în perioada de programare 2014 - 2020 şi continuăm negocierile pentru cea de-a două etapă, aşa cum ne-am angajat, pentru perioada de programare 2021 - 2027 pentru 800 de milioane de euro", a afirmat Marcel Boloş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina