Descinderi ale poliției germane vizând persoane acuzate că au postat pe Facebook mesaje care incită la ură

Descinderi ale poliției germane vizând persoane acuzate că au postat pe Facebook mesaje care incită la ură

Poliția germană a desfășurat, miercuri, mai multe raiduri vizând persoane acuzate că au postat mesaje pline de ură pe rețelele de socializare, scrie theverge.com, citând un comunicat de presă al poliției federale germane.

Potrivit comunicatului, agenția federală de poliție (Bundeskriminalamt — BKA) indică faptul că locuințele a circa 60 de oameni au fost cercetate miercuri, majoritatea suspecților fiind acuzați de postarea unor mesaje antisemite, xenofobe și extremiste. Operațiunea s-a desfășurat în 14 provincii, implicând 25 de departamente de poliție, și au fost deschise circa 40 de investigații. Este pentru prima dată când poliția germană desfășoară descinderi la nivel național în legătură cu mesaje ce incită la ură postate în mediul online, conform comunicatului BKA.

În comunicatul său de presă, BKA a declarat că operațiunea efectuată săptămâna aceasta are drept scop să combată ''creșterea puternică a radicalismului verbal''. Suspecții sunt acuzați de postarea de mesaje instigatoare la ură pe Facebook în perioada iulie-noiembrie 2015. ''Acțiunea desfășurată astăzi arată că autoritățile acționează ferm împotriva urii pe internet, care a crescut considerabil pe fondul situației refugiaților'', a declarat Holger Munch, șef al BKA, în comunicat. ''Atacurile asupra refugiaților sunt deseori rezultatul radicalizării, care începe pe rețelele de socializare. Cuvintele nu trebuie să otrăvească climatul social'', potrivit aceleiași surse.

Germania a înregistrat recent o creștere a mesajelor de ură în mediul online, alimentate parțial de actuala criză a refugiaților. Țara a acceptat mai mult de un milion de solicitanți de azil anul trecut, cea mai mare parte din Siria și Siria, țări sfâșiate de război, ceea ce a dus la unele proteste de extremă dreapta și violență xenofobă, scrie theverge.com .

Ca răspuns, autoritățile germane au încercat să reprime acest tip de discurs pe Facebook, Twitter și alte platforme online. Anul trecut Facebook a înființat un grup de lucru special care să îndepărteze mai rapid postările care incită la ură. În decembrie 2015, Facebook, Twitter și Google au fost de acord să îndepărteze conținutul xenofob și rasist în decurs de 24 de ore de pe rețelele de socializare, în baza unui acord cu guvernul german.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia