Descoperire neașteptată despre cei care cred în horoscop

Descoperire neașteptată despre cei care cred în horoscop

În această perioadă a pandemiei s-a constatat că nivelul credinței în astrologie a crescut, dar motivele nu sunt clare. Experții de la Universitatea Lund din Suedia au descoperit, în urma unui studiu, că oamenii care cred în horoscop sunt mai narcisiști și mai puțin inteligenți.

Cercetătorii au evaluat personalitățile și convingerile a 264 de persoane, credințele lor în astrologie și profilele acestora. Studiul a fost întreprins de Petri Kajonius și colegii săi de la Universitatea Lund, potrivit Daily Mail .

”Astrologia este în creștere în popularitate, în ciuda lipsei unei baze științifice. Nu este clar de ce această practică străveche de a studia pozițiile și mișcările corpurilor cerești – cu convingerea că ele influențează comportamentul uman – trece printr-o perioadă de revigorare”, a spus Kajonius.

Experții au dorit să afle dacă o credință în astrologie este asociată cu vreo trăsătură de personalitate. Ei au recrutat 264 de persoane și le-au pus să completeze o serie de chestionare.

Întrebările ulterioare au oferit o evaluare generală a personalității fiecăruia, în conformitate cu ”cele cinci mari trăsături de personalitate” (așa-numitul test Big Five): deschiderea, conștiinciozitatea, extraversiunea, agreabilitatea și neuroticismul.

Această teorie folosește acești descriptori pentru a contura dimensiunile largi ale personalității și ale psihicului oamenilor.

”Rezultatul principal a arătat că, cu cât narcisismul este mai mare, poate în mod surprinzător, cu atât credința în astronomie este mai mare”, au comunicat cercetătorii din Suedia.

Pe lângă asta, ”trăsăturile narcisiste sunt corelate cu credința că astrologia este susținută de știință, ceea ce duce la speculații că narcisiștii pot fi în general mai rezistenți la fapte”.

După ce au verificat rezultatele studiului, experții au mai descoperit că, ”cu cât nivelul de inteligență este mai ridicat, cu atât credința în astrologie este mai scăzută”. De asemenea, s-au observat corelații similare între credința în astrologie și agreabilitate și extraversiune.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel

5 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia