Descoperire revoluționară în Japonia/Metodă care încetinește îmbătrânirea

Descoperire revoluționară în Japonia/Metodă care încetinește îmbătrânirea

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Juntendo din Tokyo, condusă de profesorul Toru Minamino, a făcut o descoperire extraordinară legată de longevitatea oamenilor. Astfel, cercetătorii au creat un vaccin care poate elimina celulele din spatele îmbătrânirii.

Serul realizat va distruge așa-numitele celule ”zombie”, care se acumulează în organismul uman odată cu înaintarea în vârstă și dăunează celor sănătoase din apropiere, provocând diverse boli, potrivit Japan Times .

”Ne putem aștepta ca vaccinul să fie aplicat în tratamentul rigidității arteriale, al diabetului și a altor boli legate de îmbătrânire”, a spus Minamino.

Celulele senescente din corpul uman se referă la cele care au încetat să se divizeze, dar nu mor. Acestea dăunează celulelor sănătoase prin eliberarea de substanțe chimice nocive, care provoacă inflamație.

Echipa de cercetători din Japonia a identificat o proteină găsită în celulele senescente la oameni și șoareci (în experimentele de laborator) și a creat un vaccin peptidic bazat pe un aminoacid care conține proteina.

Serul permite organismului uman să creeze anticorpi care se atașează de celulele senescente, care sunt îndepărtate de globulele albe din sânge, care aderă la anticorpi.

Când a fost administrat pe șoareci, vaccinul a reușit să elimine celulele senescente. În plus, zonele afectate de boli legate de îmbătrânire s-au micșorat, conform India Times .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...