Descoperire șocantă pe o plajă din Oregon. Cum au ajuns peștii-canibali la țărm: „Nimeni nu știe sigur“

Descoperire șocantă pe o plajă din Oregon. Cum au ajuns peștii-canibali la țărm: „Nimeni nu știe sigur“

O descoperire șocantă au făcut oamenii de știință pe o plajă din Oregon. Sute de pești-canibali morți au fost aduși la țărm. Nedumerirea este cu atât mai mare cu cât peștii lancet trăiesc în adâncurile oceanelor.

Peștele canibal atinge 2 metri lungime FOTO Facebook Oregon State Parks

Deocamdată rămâne un mister apariția acestora la țărm, relatează stirileprotv.ro. Peștii lancet sunt pești răpitori oceanici și măsoară doi metri lungime. Deși trăiesc în toate oceanele lumii, se știu foarte puține lucruri despre această specie. Incidentul i-a uimit și pe oamenii de știință. Aceștia au spus că nu au nicio idee despre ce ar fi putut cauza apariția acestor pești pe coasta din Oregon.

Un purtător de cuvânt al Oregon State Parks a declarat: "Nimeni nu știe sigur de ce au ajuns la țărm. Probabil că au fost aduși la țărm dintr-un anumit motiv, mai degrabă decât să înoate intenționat pe plajă”.

Peștii morți au ridicați pentru a fi analizați. Daniel J. Kamikawa, biolog al Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice, a declarat că este posibil ca peștii să fi fost aduși la țărm de furtună.

Ben Frable, cercetător în domeniul peștilor la Scripps Institution of Oceanography, a declarat că fenomenul ar putea fi legat și de schimbările climatice din Oceanul Pacific, conform Mirror .

Milioane de peşti morţi pe un fluviu din sud-estul Australiei: „Este cu adevărat oribil!“

În luna martie 2023, milioane de peşti aflaţi în descompunere au blocat o parte importantă a unui fluviu din sud-estul Australiei, afectat de un puternic val de căldură, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Guvernul statului australian New South Wales a informat că "milioane" de peşti morţi plutesc pe fluviul Darling, în apropiere de satul Menindee, această fiind a treia extincţie în masă în zonă din 2018 până în prezent.

Videoclipurile postate pe reţelele de socializare arătau bărci în mijlocul unor bancuri dese de peşti morţi, suprafaţa fluviului fiind aproape invizibilă.

"Este cu adevărat oribil, sunt peşti morţi cât vezi cu ochii", a declarat pentru AFP Graeme McCrabb, un locuitor din Menindee, vorbind despre consecinţele "incomensurabile" asupra mediului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale