Destinul tragic al Titei Cristescu, prima Miss România/A fost otrăvită de Crăciun iar vinovatul a fost descoperit după 30 de ani

Destinul tragic al Titei Cristescu, prima Miss România/A fost otrăvită de Crăciun iar vinovatul a fost descoperit după 30 de ani

Tita Cristescu, fiica liderului comunist Gheorghe Cristescu, a murit otrăvită cu cianură de potasiu în seara de Crăciun. Vinovatul a fost descoperit după 30 de ani.

Tita Cristescu (1908-1935), fiica lui Gheorghe Cristescu, este înmormântată la Cimitirul Bellu . Una dintre cele mai frumoase femei ale României interbelice a avut un destin tragic.

Tânăra a obținut titlul de Miss România în anul 1929, fiind prima Miss România din istorie. A câștigat câteva concursuri de frumusețe în Germania și a cochetat cu actoria. Datorită frumuseții ei și a poziției sociale a fost inclusă în cercurile mondene ale perioadei interbelice.

Destinul divei a fost curmat în ajunul Crăciunului din anul 1935 când, ajunsă acasă împreună cu mai mulți prieteni, a fost întâmpinată de menajeră care i-a oferit o cutie cu bomboane. Tita a vrut să-și servească prietenii, însă aceștia au refuzat-o. Tânăra a înfulecat cu poftă două bomboane, fără să știe că în interior era cianură de potasiu.

Mormântul Titei Cristescu din Cimitirul Bellu

Mormântul Titei Cristescu din Cimitirul Bellu

La câteva zile după această scenă, Tita Cristescu a murit. În timpul anchetei au fost interogați peste 150 de martori, iar Liviu Ciulei senior a fost principalul suspect deoarece trăia cu ea în concubinaj de peste cinci ani.

Adevăratul vinovat avea să fie descoperit peste 30 de ani. O bătrână aflată pe patul de moarte s-a spovedit unui preot și și-a mărturisit crima. Era vorba de servitoarea Maria Suciu. Mobilul crimei? „Pentru că era prea frumoasă, avea de toate, iar eu nu aveam nimic”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Rusia, oameni buni...

4 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei

5 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene