Detalii INCENDIARE din dosarul Jegului Național!

Detalii INCENDIARE din dosarul Jegului Național!

Trei funcționari din Ministerul de Interne, cu identități 'acoperite', au făcut denunțurile penale în dosarul în care fostul vicepremier Gabriel Oprea este acuzat de procurorii DNA că a beneficiat ilegal de folosința exclusivă a unui autoturism Audi A8 cumpărat din fondurile operative ale serviciului secret de la Interne. 

Dosarul s-a constituit la 09.01.2016 in baza denunturilor penale formulate de trei functionari din cadrul MAI, Departamentul de informatii si Protectie Interna, cu pseudonimele “Ionescu Cladiu”, “Mihalcea Ionel” și “Manea Victor”, care au solicitat si au primit acordarea statutului de martor amenintat si protejarea datelor de identificare, potrivit datelor din referatul procurorilor DNA, prezentate in raportul Comisiei Juridice a Senatului. 

Gabriel Oprea a depus, miercuri, un memoriu la Comisia Juridică a Senatului în care spune că în acuzarea sa "se folosesc extrase din acte normative secrete, la care dansul nu mai are, in prezent, acces, si, prin urmare, nu-si poate exercita in mod corespunzator dreptul la aparare".

Potrivit lui Gabriel Oprea, autoturismul a fost cumparat in regim "conspirat".

"Chiar din referatul PÎCCJ-DNA rezulta ca dansul a initiat cumpararea autoturismului respectiv cu regim de autoturism conspirat, in dosarea Diviziunii de Protectie Personal din cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna. A fost informat ulterior ca acest autoturism este foarte rezistent la impact si are dotari conform atributiilor de serviciu pentru protectie contra actelor teroriste", spune Oprea în apărarea sa.

De asemenea, fostul vicepremier spune că niciunul dintre suspecti, inclusiv ordonatorul de credite, nu a declarat ca a primit vreo dispozitie scrisa sau verbala ilegala de la Gabriel Oprea in calitate de ministru.

Oprea era „filat și amenințat”

Secretarul de stat din serviciul secret al Internelor, Nicolae Gheorghe, suspect in dosarul lui Oprea, a depus la randul sau un memoriu in care explica motivele pentru care a fost cumparat un autoturism "conspirat" pentru Gabriel Oprea:

1) au fost constatate demersuri de accesare ilegala a comunicatiilor de serviciu ale ministrului afacerilor interne

2) a fost constata interceptarea ilegala a convorbirilor din mediul ambiental

3) au fost primite mesaje de amenintare de catre ministru si unii membri ai familiie sale

Care sunt acuzatiile DNA

DNA îl acuză pe Gabriel Oprea de săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu. Potrivit referatului procurorilor, la data de 13 iulie 2015, Oprea Gabriel, în calitate de ministru de Interne și ordonator de credite, cu ajutorul suspecților Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă și Pavel Gabriel-Nicolae, șef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor.

Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziționarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penală a infracțiunilor de corupție. Ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei. În perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosința exclusivă a autoturismului Audi A8, achiziționat în modalitatea de mai sus.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?