Deutsche Post va achiziționa UK Mail pentru 316 milioane de dolari

Deutsche Post a acceptat să achiziționeze compania britanică UK Mail Group Plc, care oferă servicii de livrare a scrisorilor și coletelor, într-un efort de a-și extinde prezența pe o piață dominată de fosta companie de stat Royal Mail Plc, transmit MarketWatch, BBC și Bloomberg.

Sursa foto: www.deutschepost.de

Deutsche Post va plăti 440 penny pentru o acțiune UK Mail, o primă de 43% față de prețul de la închiderea ședinței bursiere de marți, ceea ce evaluează tranzacția la 242,7 milioane de lire sterline (316 milioane de dolari), excluzând datoria, a anunțat miercuri compania germană.

Deja lider pe piața internă, Deutsche Post vrea să se extindă în Europa pentru a compensa declinul înregistrat în serviciile poștale logistice, provocat de creșterea comenzilor online. Compania germană a achiziționat o participație în Relais Colis SAS din Franța și are operațiuni în 16 state europene.

Miercuri, acțiunile UK Mail au urcat cu 132 penny, la 439,50 penny, la Bursa de la Londra.

Titlurile Deutsche Post, unde statul german deține o participație de 20%, se tranzacționau în creștere cu 0,7%, în timp ce acțiunile Royal Mail înregistrau un declin de 0,9%.

Royal Mail concurează cu Deutsche Post pe piața europeană, prin divizia sa de serviciile poștale logistice — General Logistics Systems. Pe acest segment, lider de piață este Deutsche Post DHL.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

3 HARTĂ Ce partide au câștigat șefia Consiliilor Județene

4 Priviți cum arată Gâdea... Pieleanu anunță 5 surprize la București!

5 Emil Boc, scor istoric la Primăria Cluj-Napoca: 75% / Candidatul PSD a luat 4,68%!