Deutsche Post va achiziționa UK Mail pentru 316 milioane de dolari

Deutsche Post a acceptat să achiziționeze compania britanică UK Mail Group Plc, care oferă servicii de livrare a scrisorilor și coletelor, într-un efort de a-și extinde prezența pe o piață dominată de fosta companie de stat Royal Mail Plc, transmit MarketWatch, BBC și Bloomberg.

Sursa foto: www.deutschepost.de

Deutsche Post va plăti 440 penny pentru o acțiune UK Mail, o primă de 43% față de prețul de la închiderea ședinței bursiere de marți, ceea ce evaluează tranzacția la 242,7 milioane de lire sterline (316 milioane de dolari), excluzând datoria, a anunțat miercuri compania germană.

Deja lider pe piața internă, Deutsche Post vrea să se extindă în Europa pentru a compensa declinul înregistrat în serviciile poștale logistice, provocat de creșterea comenzilor online. Compania germană a achiziționat o participație în Relais Colis SAS din Franța și are operațiuni în 16 state europene.

Miercuri, acțiunile UK Mail au urcat cu 132 penny, la 439,50 penny, la Bursa de la Londra.

Titlurile Deutsche Post, unde statul german deține o participație de 20%, se tranzacționau în creștere cu 0,7%, în timp ce acțiunile Royal Mail înregistrau un declin de 0,9%.

Royal Mail concurează cu Deutsche Post pe piața europeană, prin divizia sa de serviciile poștale logistice — General Logistics Systems. Pe acest segment, lider de piață este Deutsche Post DHL.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

2 VIDEO Prins asupra faptului, amantul unei craiovence a fugit 3 kilometri în pielea goală, în timp ce soţul înş…

3 VIDEO Judecați voi! / Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, aș…

4 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

5 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …