Deutsche Post va achiziționa UK Mail pentru 316 milioane de dolari

Deutsche Post va achiziționa UK Mail pentru 316 milioane de dolari

Deutsche Post a acceptat să achiziționeze compania britanică UK Mail Group Plc, care oferă servicii de livrare a scrisorilor și coletelor, într-un efort de a-și extinde prezența pe o piață dominată de fosta companie de stat Royal Mail Plc, transmit MarketWatch, BBC și Bloomberg.

Sursa foto: www.deutschepost.de

Deutsche Post va plăti 440 penny pentru o acțiune UK Mail, o primă de 43% față de prețul de la închiderea ședinței bursiere de marți, ceea ce evaluează tranzacția la 242,7 milioane de lire sterline (316 milioane de dolari), excluzând datoria, a anunțat miercuri compania germană.

Deja lider pe piața internă, Deutsche Post vrea să se extindă în Europa pentru a compensa declinul înregistrat în serviciile poștale logistice, provocat de creșterea comenzilor online. Compania germană a achiziționat o participație în Relais Colis SAS din Franța și are operațiuni în 16 state europene.

Miercuri, acțiunile UK Mail au urcat cu 132 penny, la 439,50 penny, la Bursa de la Londra.

Titlurile Deutsche Post, unde statul german deține o participație de 20%, se tranzacționau în creștere cu 0,7%, în timp ce acțiunile Royal Mail înregistrau un declin de 0,9%.

Royal Mail concurează cu Deutsche Post pe piața europeană, prin divizia sa de serviciile poștale logistice — General Logistics Systems. Pe acest segment, lider de piață este Deutsche Post DHL.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”