DEZASTRU/DIICOT i-a reținut pe cei trei acționari ai Petrolului Ploiești, precum și pe alte patru persoane

DEZASTRU/DIICOT i-a reținut pe cei trei acționari ai Petrolului Ploiești, precum și pe alte patru persoane

Trei acționari ai Petrolului Ploiești, între care frații Daniel Capră (foto) și Nicolae Capră, și alte patru persoane au fost reținuți, marți seară, de procurorii DIICOT după mai multe ore de audieri într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro.

Șeful DIICOT Ploiești, Ionuț Botnaru, a declarat, pentru AGERPRES, că în urma audierilor au fost reținute șapte persoane, între care trei administratori ai clubului, respectiv frații Daniel și Nicolae Capră și Marius Bucuroiu, dar și administratori ai unor societăți implicate în activitatea infracțională, suspecții urmând a fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit sursei citate, 17 dintre cei 19 suspecți din dosar au fost audiați la sediul DIICOT Ploiești, între care și soțiile fraților Capră, acestea deținând, conform anchetatorilor, societăți comerciale prin care ar fi fost derulate operațiuni financiare fictive. Împotriva acestora și a altor opt suspecți nu au fost dispuse măsuri, a precizat Botnaru.

Procurorii DIICOT Ploiești au efectuat, marți, 25 de percheziții domiciliare pe raza județelor Constanța, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila și a municipiului București, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate formată din 19 persoane specializată în infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul creat fiind de 15,4 milioane de euro.

Perchezițiile au vizat inclusiv clubul FC Petrolul Ploiești și locuințele acționarilor, anchetatorii ridicând, printre altele, mai multe documente.

De altfel, ancheta a fost declanșată ca urmare a unei sesizări primite de la Direcția Generală Antifraudă care, potrivit lui Botnaru, a efectuat o serie de controale la clubul ploieștean.

În cauză există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, în calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești, au inițiat în anul 2012 o grupare infracțională organizată la care au aderat și ceilalți membri, în vederea creării unor lanțuri infracționale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării și finanțării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești. Astfel, au fost efectuate operațiuni nereale prin emiterea de documente și facturi fictive, în scopul deducerii TVA și diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, în scopul creării unor relații comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracțională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii și livrări de mărfuri, sumele astfel obținute fiind însușite de către membrii grupării, în scopul preluării și finanțării clubului, prin creditări succesive. La sediul DIICOT Ploiești au fost audiate zeci de persoane.

Consiliul Local Ploiești a aprobat, în luna februarie a anului 2012, o hotărâre prin care Daniel Capră, Alexandru Daniel Capră și SC JIF SRL au preluat acțiunile SC FC Petrolul SA, deținute până la acel moment de Liviu Luca, Florin Bercea, Eduard Alexandru și Federația Sindicatelor Libere și Independente (FSLI) Petrom. AGERPRES 


populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

3 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”

4 Amantlâc, fraudă și râcă la MAE

5 Jurnalist pro-rus, printre primii pe listele AUR pentru Senat. Ce declaraţii făcea la Ambasada Rusiei?