Dezastrul Firea! Bucureștiul rămâne fără autobuze electrice. Primăria a anulat și a doua licitație, după ce toate ofertele au venit din Turcia și China

Dezastrul Firea! Bucureștiul rămâne fără autobuze electrice. Primăria a anulat și a doua licitație, după ce toate ofertele au venit din Turcia și China

Primăria Municipiului București a anulat miercuri și a doua licitație pentru achiziționarea a o sută de autobuze electrice, potrivit anunțului postat pe site-ul de licitații publice. Motivul anulării – ofertele din Turcia și China nu au fost conforme cu cerințele. La prima licitație anulată, ofertanții respinși fuseseră tot din Turcia și China, scrie G4Media.

Asociația Metrou Ușor critică Primăria Capitalei pentru modul în care a elaborat caietele de sarcini ale celor două licitații și susține că prețul impus de municipalitate a dus la îndepărtarea producătorilor consacrați de autobuze electrice.

”În vreme ce Cluj, Turda sau Brașov au deja autobuze electrice în circulație, la București asistăm la a doua anulare a licitației. Este cea mai elocventă dovadă că, asa cum am mai atras atenția, caietele de sarcini nu reflectă standardele pieței, cu cerințe mult sub nivelul de calitate al producătorilor consacrați. De exemplu, prețul per autobuz a descalificat toți producătorii europeni de renume”, arată Asociația Metrou Ușor într-un comunicat de presă.

Ofertele descalificate miercuri au fost depuse de:

– Asocierea turcă TEMSA ULASIM și ANADOLU AUTOMOBIL ROM
– Compania turcă BOZANKAYA OTOMOTIV
– Asocierea dintre un producător român de tractoare (COSTA UTILAJE) și compania chineză Zhengzhou Yutong Bus

Principalele criterii de evaluare a ofertelor au fost prețul, capacitatea de transport și consumul de energie electrica.

Este a doua mare licitație ratată de Primăria București pentru mijloace de transport în comun, după cea de tramvaie, suspendată după o decizie a CNSC, care a cerut reevaluarea ofertei unui competitor turc.

De altfel, companiile turcești au câștigat până acum licitațiile pentru 400 de autobuze Diesel și pentru 100 de troleibuze.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…