Dezbatere prezidențială în Franța: Macron, considerat "mai convingător" decât Le Pen (sondaj)

Dezbatere prezidențială în Franța: Macron, considerat "mai convingător" decât Le Pen (sondaj)

Candidatul centrist Emmanuel Macron a fost considerat "mai convingător" decât candidata extremei drepte, Marine Le Pen, în duelul televizat de miercuri, cu patru zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța, relevă un sondaj de opinie realizat prin telefon la finalul dezbaterii și citat de Reuters și EFE.

Aproximativ 63% dintre persoanele chestionate în sondajul Elabe, pentru BFM TV, l-au considerat pe pro-europeanul și fost ministru al economiei "mai convingător" decât lidera Frontului Național.

Macron a fost preferat de 95% dintre cei care l-au votat în primul tur, în timp ce la Marine Le Pen procentul a fost de 85% din cei care au susținut-o.

Două treimi din cei care l-au votat în primul tur, din 23 aprilie, pe Jean-Luc Mélenchon, reprezentantul stângii radicale, l-au apreciat mai convingător pe Emmanuel Macron, iar un procent de 58% dintre cei care l-au susținut pe conservatorul Francois Fillon au fost de aceeași părere.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii