DEZVĂLUIRI despre REȚELELE de INFLUENȚĂ ale Kremlinului în Franța!

Retelele de influenta ale Rusiei in Franta: O profesoara universitara arata cum isi construieste Kremlinul propaganda in randul clasei politice si in mass-media. Retelele de influenta ale Kremlinului vizeaza membri ai Partidului Republican condus de Nicolas Sarkozy, unul dintre obiective fiind posibilitatea ca acestia sa isi tradeze partidul si sa se alature formatiunii de extrema dreapta Frontul National, care ar putea in acest fel sa obtina acces la functii importante in statul francez, afirma profesoara universitara experta in studii rusesti si sovietice la Universitatea Rennes 2, Cecile Vaissie.

Intr-un interviu acordat pentru Lesinrocks.com, aceasta afirma: "Daca alesi ai Republicanilor rup legaturile cu partidul lor si se alatara Frontului National, ar putea distruge plafonul de sticla ce interzice Frontului National sa aiba acces la posturi de responsabilitate. De aceea retelele Kremlinului vizeaza si curentul pro-Putin din dreapta republicana. Scopul lor este sa aiba cat mai multi deputati pro-rusi in Adunarea Nationala, in Senat si in Parlamentul European".

In cartea publicata recent "Retelele Kremlinului in Franta" Cecile Vaissie analizeaza resorturile interne ale aparatului de propaganda si de influenta al Moscovei dar si pericolele lor.

"Anti-americane, anti-NATO si anti-UE, retelele Kremlinului ating atat extrema stanga cat si extrema dreapta a esichierului politic, fara a uita suveranistii si o parte a dreptei sarkozyste", arata ea, in interviul citat.

In opinia sa, Kremlin foloseste vechile procedee ale KGB-ului: mizeaza pe imaginea externa, reducand la tacere populatia din Rusia.

Cercetatoarea franceze considera ca proiectul promis de Nicolas Sarkozy lui Putin de a construi o biserica ortodoxa ruseasca in Paris, pe quai Branly, este "pur politic". "Tot ce este legat de Biserica ortodoxa rusa (denumita Patriarhatul Moscovei) este politic. In fruntea acestei biserici se afla demnitari care au lucrat in epoca sovietica pentru KGB si care au infiltrat atunci Patriarhatul Moscovei. Astazi, Putin se foloseste de Biserica ortodoxa pentru a sustine moral societatea, cenzurand opere considerate blasfematorii, cum a fost cazul unei adaptari contemporane a operei lui Richard Wagner 'Tannhauser', unde personajul Iisus Cristos apare impreuna cu femei dezbracate. In Rusia, ortodoxia este o ideologie de stat, antidemocratica, antioccidentala si homofoba".

Cecile Vaissie mai arata ca presa controlata de Kremlin difuzeaza in strainatate informatii complotiste, alaturi insa de stiri reale, pentru a-si pastra credibilitatea.

"Folosesc tehnici foarte cunoscute de dezinformare, care mizeaza pe irational si provoaca un soc emotional. Creeaza zvonuri propagandistice. De altfel, Vocea Rusiei a sustinut ca zborul MH-17 al Malaysia Airlines doborat deasupra Ucrainei fusese umplut cu cadavre de la alt zbor (MH-370) disparut cu cateva luni in urma", exemplifica ea.

Aceasta se referea si la "uzinele de trolli" finantate de serviciile secrete pentru a interveni pe forumuri, retele sociale si site-uri de stiri, atat in Rusia cat si in strainatate.

"Pentru a seduce extrema dreapta, regimul lui Putin difuzeaza mituri propagandistice legate de Rusia, de pretinsa aparare a valorilor crestine si a familiei. (...) Pentru extrema stanga, Kremlinul valorizeaza imagistica stalinista si drapelele rosii. Reuseste astfel sa faca sa coexiste doua tendinte politice incompatibile in Occident, extrema dreapta si extrema stanga, adunate in cadrul unei 'ideologii rosii-brune".

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!