Dezvăluiri din Casa Albă: Autorizări de securitate pentru fiica şi ginerele preşedintelui Trump, în ciuda avizelor experţilor

Dezvăluiri din Casa Albă: Autorizări de securitate pentru fiica şi ginerele preşedintelui Trump, în ciuda avizelor experţilor

O consilieră de securitate de la Casa Albă a dezvăluit că Ivanka Trump şi Jared Kushner - fiica şi ginerele preşedintelui american Donald Trump - au primit autorizări de securitate în ciuda avizelor negative ale experţilor, transmite Reuters.

Tricia Newbold i-a informat pe democraţii din Congresul SUA că iniţial zeci de oficiali din administraţia de la Washington nu au primit autorizări de securitate, din cauza îndoielilor privind influenţele străine asupra lor, conflictele de interese, acţiunile necorespunzătoare, infracţiunile, problemele financiare şi abuzul de droguri. Ea a susţinut că fostul director pentru securitatea personalului de la Casa Albă, Carl Kline, a decis personal să treacă peste obiecţiunile unor oficiali de carieră în două cazuri.

Afirmaţiile celei care şi-a asumat rolul de avertizor de integritate au fost comunicate preşedinţiei printr-o scrisoare trimisă luni la Casa Albă de congresmanul Elijah Cummings, preşedintele comisiei pentru supraveghere a Camerei Reprezentanţilor. El a citat din declaraţia făcută de Newbold comisiei: "Nu mi-aş face un serviciu mie însămi, ţării mele sau copiilor mei dacă aş rămâne pasivă, ştiind că problemele pe care le avem pot afecta securitatea naţională. Simt că în momentul de faţă este ultima mea speranţă să readuc într-adevăr integritatea în administraţia noastră".

Cummings a anunţat că intenţionează să îl citeze pe Kline în faţa comisiei pe care o conduce şi a avertizat că vor fi emise şi alte citaţii, dacă preşedinţia SUA nu pune la dispoziţie documentele solicitate.

În scrisoare, congresmanul se referă la trei "oficiali de rang înalt de la Casa Albă", nenominalizaţi, despre cazurile cărora Newbold a dat anumite detalii.

Reuters a obţinut din două surse care cunosc informaţiile intrate în posesia comisiei de supraveghere confirmarea că doi dintre cei trei sunt Ivanka Trump şi Jared Kushner.

Întrebat despre dezvăluirile făcute de Newbold, Kushner a declarat, într-un interviu pentru Fox News, că s-a supus mai multor anchete şi că şi-a dezvăluit toate activele Biroului pentru Etica Guvernului, iar ulterior a respectat toate instrucţiunile acestui organism privind activele şi interesele la care trebuie să renunţe.

Casa Albă nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta acuzaţiile.

Jim Jordan, congresmanul republican cu rangul cel mai înalt în comisia condusă de Cummings, a calificat scrisoarea acestuia drept "un atac părtinitor" folosit ca "pretext pentru a-şi băga nasul în dosarele personale ale unor funcţionari publici devotaţi". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Jurnalistul Pro TV Marius Buga a fost arestat pentru 30 de zile / Detalii greu de digerat din dosarul de act sexual

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban