Dezvăluiri din manualul secret al propagandei Kremlinului

Dezvăluiri din manualul secret al propagandei Kremlinului

Un manual secret de propagandă a Kremlinului publicat de serviciul secret ucrainean „SBU” arată cum invazia Rusiei în Ucraina este vândută ca un succes, dovedește caracterul perfid al propagandei de la Kremlin, dar subliniază și eșecul invaziei lui Putin, scrie Bild , preluat de onet.pl .

Dezvăluirile manualului de propagandă sunt explozive. Liderii de la Kremlin admit că poporul Rusiei nu înțelege campania – în ciuda propagandei „Z”, a persecuției activiștilor anti-război și în ciuda interzicerii publicării ziarelor critice.

*Ipoteza numărul 1: rușii nu înțeleg „operațiunea specială”

Citim în instrucțiunile Kremlinului că poporul rus nu înțelege suficient de bine că „operațiunea militară specială” a fost „singura opțiune pentru Rusia”. Națiunea „de la început” nu a înțeles și încă nu înțelege „motivele și scopurile pe care dorim să le atingem”.

Kremlinul este îngrijorat de sprijinul din partea propriei populații – ce până acum nu pare convinsă de războiul purtat.

În preambulul documentului citim că „declanșarea acțiunii speciale și conceptul de denazificare nu au fost susținute de un fond emoțional”, iar despre „copii uciși” s-au furnizat prea puține informații în așa-zisele republici populare(…). Au fost și prea puține relatări ale martorilor oculari – ucraineni.

Sfatul manualului de propagandă: „Acest lucru ar contribui la susținerea emoțională a operației speciale”.

„Nu există informații în mass-media despre sprijinul pentru operațiunea specială în rândul cetățenilor ucraineni, care creează condiții favorabile pentru difuzarea informațiilor despre Rusia ca agresor și invadator”, scriu autorii documentului.

Modalitatea de a face acest lucru este ca propaganda să arate mai multe filme eroice despre „acțiuni” și soldați – în luptă și în viața de zi cu zi.

Conform instrucțiunilor rusești, „folosește imaginea dovedită a oamenilor buni din 2014”. Exemplele date sunt: ​​„Imagini cu animale salvate, soldați care au grijă de copii, veterani care plâng de bucurie pentru reunificare”.

*Ipoteza numărul 2: Propaganda televizată trebuie să fie mai bună

Propaganda de la Kremlin TV din Ucraina nu funcționează. Prin urmare, manualul prevede că televiziunea rusă trebuie să fie difuzată non-stop în teritoriile ocupate.

În acest scop, un document secret spunea: „Neutralizați posturile TV locale ucrainene și începeți să difuzați non-stop în zonele aflate sub controlul forțelor ruse”.

Moscova a trimis trei vehicule speciale la Mariupol pentru a difuza televiziunea rusă de stat. Propaganda trebuia apoi să anunțe: „Rusia nu ocupă acest teritoriu. Rusia va ieși, dar numai dacă se va forma un guvern local ucrainean”. Planul este de a muta accentul de la ocupație la eliberare.

Motto-ul absurd al armatei ruse, ai cărei soldați au torturat, violat și ucis civili și au transformat orașele în moloz, trebuie să fie „luptăm pentru ca voi să vă predați aceste teritorii”.

În acest scop, conform instrucțiunilor, ar trebui să fie implicați și ucrainenii care se opun războiului și susțin „Ucraina neutră”. Acești oameni ar trebui să aibă o oarecare vizibilitate, dar nu ar trebui priviți ca „restaurând oameni ca Ianukovici” și alți politicieni pro-ruși din Ucraina.

*Ipoteza numărul 3: nu mai sunt trecute sub tăcere datele despre decese

Este contraproductiv să tăcem cu privire la numărul de decese. Documentul dezvăluit recomandă să se vorbească foarte „clar” în problema „victimelor și prizonierilor” – altfel „inamicul” va prelua controlul. Până acum, Kremlinul nu a furnizat date sigure despre numărul deceselor în rândul soldaților ruși.

În plus, după cum indică manualul, ar trebui diseminate mai multe „povesti de succes”. „A fost deschis canalul de alimentare cu apă către Crimeea” – este unul dintre exemplele date.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /