Dezvăluiri din ședința de ieri. Vâlcov le-a spus că în 5 ani vrea să facă din România PARADISUL FISCAL al Europei!

Dezvăluiri din ședința de ieri. Vâlcov le-a spus că în 5 ani vrea să facă din România PARADISUL FISCAL al Europei!

Dezvăluiri din ședința de ieri. Vâlcov le-a spus că în 5 ani vrea să facă din România paradisul fiscal al Europei! „Nu vreau ca România să mai participe la banchetul Europei din poziţia de „chelner”, credeţi că Franţa şi Marea Britanie sunt foarte fericite că România vrea să reducă taxele? Nu. Cine din Europa e fericit că în sânul UE o ţară ca România va deveni aproape un paradis fiscal în 5 ani? Vreti să rămânem în continuare participanţi la banchet în situaţia de chelner? Eu aş vrea să fim în situaţia de invitaţi. Dacă nu putem ridica salariile la nivelul lor, hai să venim cu taxe mai mici şi să dăm o şansă României să aibă o ţintă.”, le-a spus ieri Darius Vâlcov membrilor CEx al PSD.

Vâlcov, în câteva cuvinte

Premierul Sorin Grindeanu l-a pomenit, în conferința de presă de aseară, de 11 ori pe Darius Vâlcov. Premierul l-a indicat drept omul care a făcut evaluarea Guvernului și l-a acuzat că a făcut-o greșit din multe puncte de vedere. De asemenea, Liviu Dragnea a explicat că Vâlcov a fost unul dintre oamenii care au lucrat atât la programul de guvernare al PSD, cât și la evaluarea miniștrilor.

În vârstă de 40 de ani, Darius Vâlcov a fost unul din liderii PDL, primar al municipiului Slatina timp de opt ani. În 2012, Vâlcov a demisionat din PDL și a trecut la PSD. A câștigat apoi alegerile locale din același an, dar a renunțat la funcție după ce a fost ales senator de Olt și a venit în Parlament pentru a fi unul dintre oamenii importanți ai PSD.

În anul 2005, Darius Vâlcov s-a căsătorit cu Lavinia Șandru, alături de care are o fată, dar între timp cei doi au divorțat. Nașul de cununie al lui Vâlcov este Cozmin Gușă.

Darius Vâlcov a devenit cunoscut la nivel public în momentul în care a fost numit șef al Comisiei speciale de anchetă pentru Roșia Montană. Vâlcov a condus această comisie și a fost unul dintre principalii oameni ai PSD în Senat.

Ulterior, vreme de patru luni, Darius Vâlcov a fost ministru delegat pentru Buget, iar ulterior, până în decembrie 2015, ministru de Finanțe. Victor Ponta spunea despre Darius Vâlcov că a fost „cel mai bun” ministru de Finanțe din istoria României, chiar dacă au început problemele cu DNA.

Cariera politică a lui Darius Vâlcov a avut de suferit în momentul în care acesta a intrat în vizorul DNA. Darius Vâlcov a fost pus sub urmărire penală pentru infracțiunea de trafic de influență și luare de mită, infracțiuni pe care le-a comis pe vremea când era primar în Slatina.

Darius Vâlcov a șocat în momentul în care s-a pus problema ridicării imunității în Senat. Vâlcov a venit în fața colegilor din PSD și i-a rugat să-i ridice imunitatea, ceea ce a constituit un șoc.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuzau pe Darius Vâlcov de trafic de influenţă, după ce el ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.

Potrivit DNA, Darius Vâlcov ar fi obţinut mai multe bunuri, între care trei lingouri de aur, care cântăresc în total trei kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripţionat Renoir, un tablou inscripţionat Jean Cocteau şi o pictură pe lemn, inscripţionată Aurel Acasandrei, precum şi sumele de 90.000 de dolari şi 1.323.850 de lei. Anchetatorii susţin că banii şi bunurile au fost depozitate într-un seif.

Surse judiciare au declarat că seiful se afla în casa deputatului PSD Daniel Bărbulescu, prieten și fin al fostului ministru al Finanţelor.

Procurorii DNA au făcut, în 26 martie, şase percheziţii în localităţi din judeţul Olt, în municipiul Slatina şi în Bucureşti, fiind căutate tablourile care ar fi fost achiziţionate de Darius Vâlcov, prin interpuşi, de la case celebre de licitaţii, cu bani presupus obţinuţi din fapte de corupţie.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au găsit 101 tablouri, pe care figurează semnătura unor pictori celebri, cum ar fi Pablo Picasso (două gravuri şi un desen în cărbune), Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Gheorghe Petraşcu, Constantin Piliuţă, Corneliu Baba, Horia Bernea sau Octav Băncilă, potrivit DNA.

În dosarul de la DNA, procurorii acuză că apropiaţii lui Darius Vâlcov au încercat, în timpul derulării cercetărilor DNA în primul dosar în care acesta a fost trimis în judecată, "înălbirea" relaţiilor comerciale fictive existente între firmele care făceau parte din grupul de interese al fostului ministru al Finanţelor, se arată în rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată în al doilea dosar pentru fapte de corupţie.

"De asemenea, din conţinutul convorbirilor ambientale purtate la data de 25.02.2013 între Mocanu Marian Alexandru, Şuşală Lucian Petruţ şi Timofte Petre Bogdan, respectiv la data de 02.03.2015 între Mocanu Marian Alexandru şi Şuşală Lucian Petruţ a reieşit că în timpul cercetărilor care se efectuau în dosarul nr. 378/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a crea aparenţa unor relaţii comerciale reale între societăţile comerciale controlate de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan, (...) au pus la cale o strategie de natură 'a albi' fictivitatea acestora prin virarea unor sume de bani între aceste societăţi comerciale afiliate grupului de interese al inculpatului, scopul urmărit fiind acela de a face dovada că SC SGV Development SRL a încasat chiria de la SC CITY Hotel&Lounge SRL, respectiv că SC SGV Development SRL a plătit către SC Bogmar Pro Design SRL ceea ce investise în hotel cu banii primiţi ca mită de inculpat", arată procurorii.

Conform datelor din rechizitoriu, pentru a-şi asigura protecţia faţă de eventuale consecinţe penale care puteau decurge din activităţile ilicite pe care Darius Vâlcov le iniţia şi desfăşura, acesta a uzat de atributul conferit de lege de a-şi delega atribuţiile, ceea ce în opinia sa ar fi putut constitui mijlocul prin care putea fi exonerat de o eventuală răspundere penală.

"Aşa se explică faptul că, imediat după învestirea în funcţia de primar al municipiului Slatina, inculpatul îşi delega atribuţiile care aveau legătură cu încheierea unor contracte de lucrări sau prestări de servicii cu unitatea administrativă locală pe care fusese desemnat să o reprezinte şi în raporturile cu diversele persoane juridice. (...) După validarea la data de 22.06.2012 în funcţia de primar, la numai 4 zile, inculpatul Vâlcov Darius Bogdan şi-a delegat martorului Prina Minel Florin (viceprimar- n.r.) atribuţiile prevăzute de Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, respectiv cele reglementate de dispoziţiile art. 63 alin. 4 lit. a, b, c şi d şi art. 65 alin. 5 lit. c, d, f şi g", se arată în rechizitoriu.
 
 




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”