Dezvăluiri explozive din interiorul AUR/„AUR este o construcție artificială, gândită de păpușarii din spate, generali SIE, unii în rezervă unii activi”

Dezvăluiri explozive din interiorul AUR/„AUR este o construcție artificială, gândită de păpușarii din spate, generali SIE, unii în rezervă unii activi”

AUR este la un pas de implozie după ce în ultimele săptămâni numeroși membri au fost dați afară ori au demisionat din partid, majoritatea arătând cu degetul către liderul formațiunii George Simion. Unul dintre foștii membri a vorbit în exclusivitate pentru Ziare.com despre culisele din interiorul AUR.

La câteva zile după congresul AUR care a avut loc pe 27 martie, deputatul Ciprian Ciubuc a fost exclus din partid pe motiv că ar fi instigat la dezbinare și la imaginea partidului. Alături de acesta au mai fost dați afară alți dei deputați, Nicolae Roman și Dănuț Aelenei, ultimul fiind cel care l-a contracandidat pe Simion la congres.

Într-un interviu pentru Ziare.com , Ciprian Ciubuc vorbește despre cum mai mulți membri au fost dați afară din partid în mod ilegal sau despre cum parlamentarii partidului au fost intimidați de Simion să semneze mai multe documente printre care și unul ce ținea de modificarea statutului. Mai mult, Ciubuc recunoaște că AUR plătește o fermă de troli pentru a se promova pe rețelele sociale și dezvăluie existența unei rețele de site-uri de propagandă, inclusiv site-uri anti-AUR.

Democrație cu camere de filmat

Ciubuc a declarat pentru Ziare.com că excluderea sa din partid a avut loc la trei zile de la organizarea congresului, fiind dat afară pe baza unui nou statut al partidului, modificat în Comitetul Național de Conducere (CNC) din care făcea și acesta parte.

Această modificare de statut a avut loc cu o lună înainte de congres, când, conform fostului deputat AUR, George Simion i-a chemat pe aleșii partidului unul câte unul în biroul său, iar sub presiunea unor camere de filmat i-ar fi pus să semneze mai multe documente.

„George Simion, la presiunea a două camere de vederi, a chemat toți deputații în biroul său în Parlament, eu fiind secretar, și i-a obligat să semneze modificarea statutului unu la unu, fără a fi dezbătut statutul nou și fără a fi prezentate modificările în noul statut. Ni s-a cerut să semnăm trei acte. Primul că suntem de acord cu congresul de pe 27 (martie) și că am fost prezenți la această ședință a CNC, al doilea că suntem de acord cu modificările statutului și al treilea că suntem de acord să fie președintele partidului.”, afirmă parlamentarul.

Acesta adaugă că cele trei persoane care au fost excluse din partid au fost singurele care au refuzat să semneze, iar apoi Danuț Aelenei a decis să candideze la șefia AUR pentru a-l contesta pe liderul partidului. „George Simion a fost șocat atunci când Dănuț Aelenei, un candidat fără șanse, a decis să-l contracandideze. Era foarte nervos și a făcut presiuni asupra acestuia să renunțe” afirmă Ciubuc.

Mazilirea lui Târziu și Călin Georgescu

Întrebat despre congresul AUR care a avut loc la finalul lunii martie, fostul membru AUR susține că obiectivul principal a fost „mazilirea lui Claudiu Târziu și trecerea lui în planul doi”. Și deși Simion și Târziu au apărut apoi în spațiul public în relații bune „este doar de fațadă. Claudiu Târziu a avut tot timpul contre cu George Simion pentru că George Simion nu a ținut cont de calitatea de co-președinte a lui Târziu. Dacă vă amintiți scandalul din ianuarie cu Călin Georgescu, decizia de a-l lua lângă noi a aparținut exclusiv lui George Simion.

Obiectivul lui George Simion a fost să-l neutralizeze pe Călin Georgescu mai ales atunci când și-a anunțat candidatura la președinția României. A considerat că momentul în care-l aduce pe Călin Georgescu lângă noi el nu va mai candida sau el va avea mai multe șanse să-l contracareze. Iar atunci Călin Georgescu a fost compromis cu acele declarații controversate cu părerea domniei sale vizavi de politica anilor ‘40. Atunci s-a renunțat la Călin Georgescu fără vreo explicație, fără a se ține cont de părerile lui Claudiu Târziu și a apropiaților săi”, mai arată Ciubuc.

Fermă de troli și rețea de propagandă

Deputatul a mai dezvăluit pentru Ziare.com că toate paginile de Facebook ale parlamentarilor AUR sunt controlate „de așa-zișii consilieri”, care de fapt sunt „troli angajați și plătiți de firmă. Practic toate paginile de Facebook sunt controlate de 5-6 troli care postează în numele deputaților și senatorilor.”

Acesta susține că după ce intrase deja în dizgrația conducerii a publicat pe Facebook un live în care a adus mai multe acuze pentru George Simion „și să dezvălui ce se întâmplă în AUR. Acest video a fost raportat de peste 55.000 de troli și a fost șters, mi-a fost blocată pagina timp de cinci zile. (...) În spatele mașinăriei AUR există o fermă de troli și programe de zeci de mii de euro care sunt plătite pentru roboței care răspund automat.”

Pe lângă troli, George Simion ar deține o rețea de propagandă, mai susține Ciubuc.

„Mai mult de atât, are o rețea de site-uri de propagandă a partidului, inclusiv pro și anti AUR pentru a ține în primele știri activitățile lui Simion și AUR. Deci practic toate aceste contracte cu presa, în loc să plătim către presa liberă, noi plăteam lui Marius Lulea. Și atunci noi am contestat să mai plătim aceste sume, automat făcând o gaură în partid de 15.000 de euro. Fiecare deputat plăteam între 1.000 și 2.000 de euro lunar pentru cheltuielile partidului”, afirmă fostul membru AUR.

Senatoarea Diana Șoșoacă afirma în februarie anul trecut, într-un interviu acordat Europa Liberă, că Marius Lulea ar fi liderul de facto, din acte și chiar omul care controlează financiar AUR. Dezvăluirile avocatei au venit după ce aceasta a fost exclusă din grupul parlamentar AUR.

Pe site-ul AUR, Marius Lulea apare ca fiind președintele Organizației Oamenilor de Afaceri și membru în Biroul Național de Conducere, for care a sancționat-o pe Șoșoacă. Lulea se numără și printre cele trei persoane care au cerut înființarea partidului, alături de Sorin Lulea (fratele său) și Cosmin-Teodor Iosub. Conform G4Media, Lulea este și patronul unei firme la care a lucrat George Simion înainte să ajungă deputat, conform declarației sale de avere.

Apropiații lui Simion în biroul de conducere

Ciubuc mai susține că lista biroului de conducere care a fost votată la congresul partidului a venit „la pachet” și că nu a existat un vot uninominal asupra membrilor. Conform deputatului, în noua echipă de conducere se află apropiați de-ai lui George Simion care-i respectă ordinele.

„Mai mult, sunt două secretare angajate la deputați care conduc partidul. Nu au studii superioare, sunt patru oameni în biroul de conducere care nu au studii superioare și nici măcar liceul nu știu dacă îl au terminat. Și au fost aleși în biroul de conducere tocmai pentru a putea influența votul din conducerea partidului. Niște marionete”, mai notează acesta.

Când s-a produs „schimbarea la față” a lui George Simion

Întrebat despre momentul în care s-a produs schimbarea de atitudine din partea lui George Simion, Ciubuc susține că aceasta a avut loc imediat după ce AUR a intrat în Parlament. Conform deputatului, atunci partidul a început să importe „tot felul de specialiști”, inclusiv pe zona de comunicare.

„De atunci mesajul AUR a fost schimbat pentru că la conducere au venit tot felul de specialiști. Vă dau un exemplu. Purtătorul de cuvânt Mircea Gheorghescu fiind compromis cu acea doză infimă de marijuana, la conducere i-a luat imediat locul o doamnă care a interzis tuturor parlamentarilor să apară în presă. Deci toate mesajele deputaților au fost controlate din luna mai 2021 și au fost agreați doar câțiva care să fie comunicatori AUR. Deci noi trebuie să ne cerem voia de la o angajată care primea un salariu inițial de 6.000 de lei iar apoi de 2.500 de euro care venise după alegeri”, relatează parlamentarul.

„AUR este o construcție artificială”

Deputatul e de părere că în spatele partidului ar sta serviciile secrete.

„Toate deciziile partidului se iau în afara partidului. Iar acest lucru ne-a întărit convingerea că AUR este o construcție artificială, gândită de păpușarii din spate, generali SIE, unii în rezervă unii activi. Iar această legătură a lui George Simion cu PMP-ul prin intervenția lui ne-a întârit convingerea că este o parte a sistemului în spatele lui. Toate deciziile pe care le-am luat până la alegeri au fost bune, s-a ținut cont de noi, iar imediat după alegeri totul s-a schimbat. În ultimele luni mesajul AUR a fost schimbat. De ce? La conducerea partidului au apărut tot felul de oameni dubioși, consultanți, care nu au fost prezenți până pe 6 decembrie iar pe aceste denigrări că partidul ar fi extremist s-a deformat mesajul AUR”, mai adaugă Ciubuc.

Un congres nedemocratic

„Din punctul meu de vedere, congresul a fost organizat nedemocratic. Mai mult decât atât, toate plicurile trimise în teritoriu cu delegații au fost modificate cu două zile înainte de congres. Eu personal nu am fost lăsat să votez pe motiv că nu mi-am plătit cotizația în februarie și martie. Mai mult, Simion a avut la congres pază și nu a fost lăsat să intre nici presa. Au fost mai mulți deputați nemulțumiți și i-a fost frică că va fi scandal. Toate aceste lucruri au arătat că congresul a fost o mânăreală. Mai mult, delegații au fost schimbați și criteriile de selecție nu au fost statutare. S-au trezit oameni care au venit la congres și nu au fost lăsați să voteze. Au fost aleși în funcții de conducere oameni care nu întruneau vechimea de un an de zile în partid. De exemplu Valeriu Munteanu, care este vicepreședinte AUR, fost deputat în parlamentul Republicii Moldova și fost ministru al Mediului, a semnat adeziunea în iunie 2021. În CNC au fost aleși oameni care nu aveau nici măcar adeziunea semnată. Toate aceste lucruri le-am contestat. Pentru ei a fost un succes acest congres, pentru noi a fost o mânăreală”, a conchis Ciubuc.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...