Dezvăluiri incredibile despre afacerile nașului băiatului lui Dragnea. Fraților, de asta au anihilat DNA și vor să-i desființeze pe procurori!

Dezvăluiri incredibile despre afacerile nașului băiatului lui Dragnea. Fraților, de asta au anihilat DNA și vor să-i desființeze pe procurori!

REVOLTĂTOR! Dezvăluiri incredibile despre afacerile nașului băiatului lui Dragnea. Fraților, de asta au anihilat DNA și vor să-i desființeze pe procurori! Farmavet, compania lui Sorin Stănescu, nașul lui Dragnea Jr – contracte de 2 milioane de euro cu ASNVSA de când agenția este condusă de fostul său partener de afaceri, Geronimo Brănescu. Parlamentul a dezincriminat anul trecut conflictul de interese între foștii parteneri de afaceri, dezvăluie  G4Media.ro .

În ultimii aproape 2 ani, de când Autoritatea națională sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor (ANSVSA) este condusă de Geronimo Brănescu, direcțiile sanitar-veterinare județene au încheiat 90 de contracte de achiziție pentru seruri și vaccinuri cu compania farmaceutică veterinară, Farmavet, deținută de omul de afaceri Paul Sorin Stănescu, potrivit SEAP (portalul guvernamental de transparență în achiziții publice).

 Valoarea totală a contractelor este de peste 2 milioane de euro. De exemplu, în martie 2018, Direcția sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor (DSVSA) Teleorman a cumpărat vaccinuri de la Farmavet de peste 35.000 de euro. E vorba de ”tuberculină aviară – 33000 doze, tuberculină bovină – 33000 doze, vaccin contra antraxului – 280000 doze, vaccin contra rabiei – 41000 doze”. Tot în martie acest an, DSVSA Bistrița-Năsăud a achiziționat ”vaccin anticărbunos, vaccin antirabic, tuberculină A și tuberculină B” de la Farmavet de peste 71.000 de euro. Și un exemplu de anul trecut: în aprilie 2017, DSVSA Botoșani a cumpărat de la Farmavet ”doze tuberculină mamiferă și aviară pentru testarea bovinelor prin intradermoreacție” de peste 80.000 de euro.

Geronimo Brănescu a fost numit la șefia ANSVSA pe 9 ianuarie 2017, prin decizie a premierului Sorin Grindeanu. Numirea lui în fruntea Agenției sanitar veterinare a fost printre primele măsuri luate de Guvernul PSD instalat după victoria din alegerile parlamentare din decembrie 2016.

Actualul șef al ASVSA, Geronimo Brănescu, a fost partener de afaceri cu Paul Sorin Stănescu până în 2015, potrivit documentelor publicate în Monitorul oficial.

20 iulie 2011: Geronimo Brănescu, fima lui, Farmmarc Impex SRL și compania lui Paul Sorin Stănescu, Farmavet, au înființat compania Farmmarc Research & Industries Impex SRL din Fetești. Brănescu avea 98 la sută dintre acțiuni, Farmmarc Impex SRL și Farmavet, câte 1 la sută.

24 august 2011: După doar o lună, Farmavet a ieșit din acționariatul Farmmarc Research, vânzând procentul de 1 la sută din acțiuni către S.C. Pasteur Filiala Filipești SRL, administrată însă tot de Paul Sorin Stănescu.

3 aprilie 2015: S.C. Pasteur vinde cei 1 la sută din Farmmarc Research către Geronimo Brănescu.

Parlamentul a modificat definiția conflictului de interese din Codul penal, în iulie anul trecut, astfel că o asemenea situație nu mai poate fi în atenția procurorilor pentru conflict de interese. Astfel, infracțiunea de ”conflict de interese” prevăzută la articolul 301 din Codul penal (CP) a fost înlocuită, prin legea 193/2017 de modificare a CP, cu infracțiunea de ”folosire a funcției pentru favorizarea unei persoane”, prevăzută tot de articolul 301 din CP, dar având alt conținut. De altfel, Parchetul General a atras atenția la modificarea legii că infracțiunea de conflict de interese, modificată și redenumită, a fost dezincriminată în mare parte. Vezi mai jos definiția articolului 301 CP, înainte și după modificare:

Art. 301 Conflictul de interese, înainte de modificarea din 2017

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Art. 301 CP „Folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”, după modificarea din 2017
Art. 301. – (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică pe o perioadă de 3 ani.
Se observă ușor că folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane cu care funcționarul s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani a dispărut din definiția infracțiunii, deci a fost dezincriminată.

Cine e Paul Sorin Stănescu. Omul de afaceri care controlează compania Farmavet l-a cununat la sfârșitul lunii august pe Valentin Dragnea, fiul liderului PSD. Liviu Dragnea și Sorin Stănescu se cunosc de aproape 20 de ani, potrivit informațiiilor G4media (de 30 de ani, potrivit declarațiilor lui Sorin Stănescu).

Soția lui Adrian Ciocârlan – actualul director adjunct al SRI și fost șef al diviziunii de Apărare a Constituției (coloana vertebrală a serviciului) – a lucrat la Farmavet. Practic, Stănescu este considerat un Condrea al farmaceuticii sanitar veterinare, cam ce era fostul patron al Hexi Pharma pe piața dezinfectanților. 

În urmă cu 2 săptămâni, Stănescu a fost trimis în judecată într-un dosar cu fraude imobiliare privind fostul Institut Pasteur. În același dosar au fost deferiți Justiției fostul primar PDL din sectorul 6, Cristian Poteraș și Narcisa Georgescu (ex – Mirică), fosta șefa a ANSVSA pe vremea PDL și bună prietenă cu Elena Udrea.

G4Media.ro a dezvăluit că fiul lui Liviu Dragnea a vândut efectivele de porcine ale fermei sale din Teleorman chiar înainte de declanșarea epidemiei de pestă, de combaterea căreia se ocupă ANSVSA condusă de Geronimo Brănescu, fostul partener de afaceri al nașului său, Paul Sorin Stănescu. 

G4media a dezvăluit și că Guvernul PSD Tudose a dat o ordonanţă cu dedicaţie pentru nașul lui Dragnea Jr. Farmavet și-a mărit afacerea după ce Guvernul a anulat dreptul exclusiv al medicilor veterinari de a prescrie tratament. 

Nici Paul Sorin Stănescu și nici Geronimo Brănescu nu au răspuns până la ora publicării articolului solicitării G4Media.ro de a exprima un punct de vedere privind contractele cu direcțiile sanitar veterinare.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...