Dezvăluiri incredibile despre mișmașurile lui Dragnea la CCR! Ce spune jurnalista Ioana Ene Dogioiu

Dezvăluiri incredibile despre mișmașurile lui Dragnea la CCR! Ce spune jurnalista Ioana Ene Dogioiu

Dezvăluiri incredibile despre mișmașurile lui Dragnea la CCR! Ce spune jurnalista Ioana Ene Dogioiu pe  Ziare.com .

Liviu Dragnea a luat statul roman pe persoana fizica, aservindu-si explicit toate institutiile cheie, asa cum nu cred sa mai fi facut altcineva in afara de Escobar sau mai stiu eu ce alt dictator sudamerican. Epopeea completului de 5 de la ICCJ, care se pare ca trebuie tras la sorti pana ii convine lui Dragnea, este cel mai evident exemplu. Dar nu singurul.

Care este cea mai mare durere a lui Liviu Dragnea se stie. Sa scape de puscarie. Si cine lucreaza cu vrednicie pentru asta?

Seria a deschis-o Guvernul cu OUG 13, care se dovedeste acum o varianta blanda. Apoi o intreaga majoritate parlamentara nu a mai stiut cum sa schilodeasca legile penale si ale justitiei ca sa pice pe interesul lui Dragnea. Practic, toata legislatia a fost facuta ciur, asa cum au aratat Comisia de la Venetia si GRECO.

Dar Dragnea avea nevoie sa scape si de completul de la ICCJ care nu-i convenea. Si pentru asta, a sarit la centrare din nou Guvernul.

Nimeni nu a putut explica de ce a sesizat Guvernul un conflict intre Parlament si ICCJ pe o chestiune care nu avea nicio implicatie in activitatea nici a Guvernului, nici a Parlamentului. Dupa cum intreaba prof. univ. dr. Simina Tanasescu in interviul pentru Ziare.com: cu ce a impiedicat ICCJ activitatea Parlamentului? Pentru ca fara aceasta impiedicare nu avem conflict.

Guvernul a actionat in interesul unei persoane private, pe numele ei Liviu Dragnea.

Culmea nerusinarii este ca a pledat la CCR, impotriva presedintei ICCJ, un inculpat ajuns la judecata completului de 5 contestat la CCR, Toni Grebla.

CCR nu a vazut insa aceste probleme. Dupa eforturi disperate de a o scoate din plenul care delibera pe Livia Stanciu, cu o majoritate de 7 la 2 (fara judecatorii Stanciu si Minea), CCR a lucrat pentru Dragnea si l-a scapat de completul care nu-i convenea, dar si pentru a deschide calea sa desfiinteze prima condamnare. Servicii complete: spalat, tuns, frezat!

Alta culme a nerusinarii face sa fi constatat asa-zisa nelegala compunere a completurilor de 5 un plen al CCR din care face parte un judecator cu mandat neconstitutional potrivit unei decizii CCR, adica Petre Lazaroiu. Cum e de conceput ca niste politruci, unii care nu indeplinesc nici macar conditia minimala legala de vechime pentru a fi judecatori CCR, sa ii umileasca si sa ii invete despre aplicarea legii pe cei mai inalti judecatori ai acestei tari?

Dispozitivul Deciziei CCR spune asa: "Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza a proceda de indata la desemnarea prin tragere la sorti a tuturor membrilor Completurilor de 5 judecatori, cu respectarea art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciara, astfel cum a fost modificat si completat prin Legea nr.207/2018."

Nu trebuie sa fii vreun geniu al dreptului, ci doar alfabetizat, ca sa intelegi ce inseamna "de indata" si "toti membrii completurilor de 5 judecatori".

ICCJ a citit si s-a conformat "de indata", trecand "de indata" la tragerea la sorti. De ce? Pentru ca ICCJ sa nu stea blocata in materia judecatii de la cel mai inalt nivel.

Dar Liviu Dragnea vrea exact acest blocaj. Toti cei care topaiau in vara ca presedintele Iohannis trebuie sa semneze imediat revocarea dnei Kovesi, fara sa astepte motivare, vor acum amanare.

Liviu Dragnea a cerut ICCJ sa nu traga inca la sorti, sa astepte motivarea, care poate sa vina si peste o luna, si peste doua, si peste noua, cand voia CCR sa o dea, pentru ca nu are termen.

Argumentul lui Dragnea pentru amanarea tragerii la sorti este ca motivarea CCR va da o dezlegare cu privire la numarul de membri ai completelor de judecata care trebuie trasi la sorti. Deci mai pe romaneste, dl Dragnea voia sa scape doar de presedintele completului, Iulian Dragomir, dar nu si de alti judecatori considerati favorabili lui.

Si daca ne uitam la completul nou tras la sorti, s-a gandit bine: nu e cu nimic mai bun decat primul, ba unii zic ca ar fi chiar mai rau avand in vedere ca sunt acolo trei judecatori recunoscuti pentru intransigenta lor: Valentin Selaru, Alina Ilie si, mai ales, Francisca Vasile.

In mod normal, ceea ce pretinde dl Dragnea nu se poate intampla, adica dezlegarea de care vorbeste acesta exista deja in dispozitiv si e cat se poate de clara: "toti", "de indata".

Si o spune chiar unul dintre marii sustinatori ai deciziei CCR, interesat direct de ea, fostul avocat al Bombonicai Dragnea, la randul sau condamnat penal de un complet de 5, Toni Neacsu:

"Tragerea la sorti doar a locului presedintilor completelor de 5 judecatori in materie penala este o nerespectare a deciziei obligatorii a CCR. (...) Tragerea la sorti din noiembrie 2017 pentru ceilalti 4 membri nu poate fi valabila, macar fiindca atunci Legea nr. 207/2018 nu exista, iar CCR solicita acum respectarea acesteia. Art. 32 se refera la o singura tragere la sorti anuala, pentru toti membrii completelor, iar nu la trageri la sorti succesive si partiale."

Motivarea nu poate sa contrazica dispozitivul, iar dispozitivul nu mai poate fi schimbat. Daca CCR va incalca vreuna dintre aceste reguli va comite cea mai mare ilegalitate cu putinta, ceea ce sigur ca nu este exclus, dar va reprezenta trecerea unei ultime linii rosii.

Si daca asta se va intampla, se va putea indoi cineva vreodata ca dl Dragnea nu a dictat cu gura lui motivarea deciziei CCR, pentru a pastra din vechiul complet ce-i convine?

Sursele mele spun ca dl Dragnea a ordonat deja ca in motivare sa fie introdusa o diferentiere intre procesele deja pe rolul completurilor de 5, unde sa se prevada tragerea la sorti doar a judecatorului netras la sorti, si procesele inregistrate de acum inainte, unde sa fie trasi la sorti toti cei 5 judecatori ai completului.

Este noaptea mintii sa ai concomitent in sectia penala 4 completuri diferite de 5 in acelasi timp: doua nou noute integral, iar 2 cu un singur membru schimbat, cu dedicatie pentru Dragnea si Tariceanu. Nici nu-ti ajung judecatorii: fiecare complet are 5 judecatori titulari si 5 supleanti. Pentru 4 iti trebuie deci 40 de judecatori. Iar sectia penala a ICCJ nu are decat 32 de judecatori. Asta fara sa mai vorbim de incompatibilitati.

In plus, daca CCR a stabilit, in intelepciunea ei, o nelegala compunere a completului de 5, ea afecteaza intreg completul de judecata, indiferent daca in discutie e participarea unui singur judecator, sau a tuturor. O nulitate absoluta nu poate fi partiala, cum nici o femeie nu poate fi partial gravida.

Ramane de vazut daca CCR va comite acest nou viol legislativ. Scopul ar fi nu doar sa obtina Dragnea completul perfect, ci si sa discrediteze complet ICCJ cu mana unsuroasa a CCR.

Un exemplu la fel de revoltator este ceea ce se intampla cu Rise Project. O institutie a statului, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, pretinde unor ziaristi sa dezvaluie sursele "Teleormanleaks" sub amenintarea cu o amenda uriasa - 20 de milioane de euro.

Invocarea Regulametului GDPR este profund abuziva cat timp acesta arata clar in articolul 4 ca:

"Prelucrarea datelor cu caracter personal ar trebui sa fie in serviciul cetatenilor. Dreptul la protectia datelor cu caracter personal nu este un drept absolut; acesta trebuie luat in considerare in raport cu functia pe care o indeplineste in societate si echilibrat cu alte drepturi fundamentale, in conformitate cu principiul proportionalitatii. Prezentul regulament respecta toate drepturile fundamentale si libertatile si principiile recunoscute in carta astfel cum sunt consacrate in tratate, in special respectarea vietii private si de familie, a resedintei si a comunicatiilor, a protectiei datelor cu caracter personal, a libertatii de gandire, de constiinta si de religie, a libertatii de exprimare si de informare, a libertatii de a desfasura o activitate comerciala, dreptul la o cale de atac eficienta si la un proces echitabil, precum si diversitatea culturala, religioasa si lingvistica."

Nu exista conventie internationala care sa nu garanteze dreptul jurnalistului de a-si proteja sursele si a publica orice infromatie de interes public. Si felul in care erau siluiti banii publici de Tel Drum prezinta un maxim interes public. In orice instanta internationala Rise Project castiga intr-un termen, dar pana atunci trebuie sa plateasca amenda.

Nu e prima incecare de intimidare a presei. Sa ne aducem aminte cum Rise Project a fost calcat si de ANAF?

Tot de statul acesta, in care marii arsi continua sa moara din cauza infectiilor intraspitalicesti, fix ca dupa Colectiv, si din care se pleaca in acelasi ritm ca din Siria aflata in razboi, iar institutiile nu lucreaza decat pentru Liviu Drangea.

Pentru ca Dragnea a devenit statul insusi, Ioana Ene Dogioiu pe  Ziare.com .


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

3 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 Țara în care am ajuns să trăim...