Dezvăluiri/Ucrainenii au fost aproape să-l elimine pe șeful Statului Major al armatei ruse

Dezvăluiri/Ucrainenii au fost aproape să-l elimine pe șeful Statului Major al armatei ruse

Ucraina a fost foarte aproape să-l elimine pe șeful Statului Major General al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, numit la începutul acestui an de către Vladimir Putin la comanda războiului.

Valeri Gherasimov (dreapta) într-o discuție cu Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Potrivit „The Washington Post”, ucrainenii au fost pe cale să-l ucidă pe Gherasimov în cursul unei vizite efectuate în apropiere de linia frontului din Ucraina.

Citând surse din serviciile secrete ale Ucrainei, publicația americană notează că șeful Statului Major General al armatei ruse se află pe o listă de ținte pe care mai figurează și alți comandanți de rang înalt.

Unele operațiuni împotriva unor reprezentanți ai conducerii militare ruse s-au încheiat cu rezultatele dorite, dar nu și cel împotriva lui Gherasimov.

„The Washington Post” nu precizează când și unde a avut loc operațiunea împotriva lui Gherasimov.

Însă, potrivit unei relatări „The New York Times” din decembrie anul trecut, Valeri Gherasimov a fost la un pas de a fi ucis în timpul unei vizite în apropiere de front.

„The Washington Post” mai scrie despre unele operațiuni reușite ale ucrainenilor, dar nu oferă un număr exact al țintelor eliminate. Printre ținte figurează și filosoful ultraconservator rus Aleksandr Dughin, care a scăpat de la moarte acum un an după ce a schimbat mașina în ultima clipă la plecarea de la un eveniment cu fiica sa Daria. Daria Dughina a murit în urma exploziei mașinii tatălui său, în apropiere de Moscova.

Un fost soldat ucrainean dintr-o echipă specială nemenționată a recunoscut că a ucis „o mulțime de ruși”. El nu a dat detalii despre ținte.

Anterior, șeful serviciului secret militar ucrainean, generalul Kirilo Budanov, a admis că agenții săi vânează și execută propagandiști ai Kremlinului și alți susținători/participanți la invazia din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?