Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Dezvoltatorul clădirii Cathedral Plaza susține că PMB a autorizat proiectul și are obligația de a legaliza construcția

Reprezentanții Millennium Building Development (MBD), dezvoltatorul clădirii Cathedral Plaza din strada General Berthlot din București, precizează că Primăria Capitalei a autorizat și aprobat proiect imobiliar și are obligația de a legaliza construcția, reacție venită după ce Arhiepiscopul romano-catolic de București, Ioan Robu, a susținut că autoritățile locale evită să pună în aplicare decizia de demolare a construcției aflate lângă Catedrala Sfântul Iosif.

"Municipiul București și Primăria Capitalei au autorizat și aprobat acest proiect imobiliar începând cu anul 2000 prin mai multe acte administrative normative și individuale, iar Curtea de Apel Ploiești a decis asupra legalității actelor, autorizației și continuarea lucrărilor. Așa există astăzi Cathedral Plaza în oraș, ceea ce face din proprietarul Millennium un constructor de bună credință. Astfel, Millennium va avea dreptul să solicite tuturor celor care împiedică astăzi folosirea proprietății legal dobândite acoperirea daunelor suferite", se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Potrivit MBD, hotărârea prezentată de ARCB drept titlu pentru demolare este în realitate o soluție dispusă la șase luni după ce proprietarul, Millennium Building Development, a inițiat această acțiune legală de regularizare.

În plus, sursa citată susține că soluția a fost pronunțată de o instanță căreia nu i-a adus la cunoștință cererea de regularizare și în cadrul unui proces în care MBD nu a fost parte chemată în judecată și nu s-a putut apăra, iar clădirea Milenium se afla în teren privat, și nu în teren public.

"Din punctul nostru de vedere, PMB are obligația de a legaliza clădirea, în acest sens fiind depuse 19 expertize realizate de universități și experți din care reiese cu claritate: legalitatea actelor, calitatea construcției, protejarea monumentului, imposibilitatea de a dărâma clădirea fără afectarea monumentului, costul demolării estimat la circa 70 de milioane de euro, sumă care ar trebui suportată de Primăria Municipiului București în cazul absurd al demolării", se precizează în comunicat.

Arhiepiscopul romano-catolic de București, Ioan Robu, a declarat, vineri, într-o conferință de presă organizată la Cluj-Napoca, că este de părere că autoritățile din Capitală evită să pună în aplicare decizia de demolare a Cathedral Plaza.

Întrebat care este situația actuală în cazul clădirii Cathedral Plaza, monseniorul Robu a subliniat că există o hotărâre definitivă de demolare, dar că aceasta nu este pusă în aplicare.

''Nu am ajuns la niciun acord comun, avem decizia irevocabilă de dezmembrare a clădirii, însă, până prezent, primarul general al Capitalei fuge de obligația pe care o are de a da decizia de demolare sau de dezmembrare a clădirii. Știm că proprietarii sunt foarte puternici din punct de vedere economic, ceea ce nu se întâmplă cu biserica. Ei au influență deosebită asupra tuturor mediilor — și politice, și economice. Suntem acolo, avem dreptate, dar nu ni se dă. Există o hotărâre definitivă de demolare, de dezmembrare a clădirii, dar nimeni nu vrea să facă un pas înainte pentru a pune în practică legea, pentru a respecta legea'', a spus Ioan Robu.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

2 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

3 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Cum va arăta structura noului guvern PNL. Ministerele care dispar. Schița momentului

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tort cu dulceață de căpșuni, lemongrass și cremă fină de branză