DGASPC Mureş: 13 minori şi trei tineri, afectaţi în mod direct de accidentul rutier din Ungaria

DGASPC Mureş: 13 minori şi trei tineri, afectaţi în mod direct de accidentul rutier din Ungaria

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş a anunţat, vineri, că instituţia s-a autosesizat în urma accidentului rutier din 22 mai, din Ungaria, în care au nouă persoane şi-au pierdut viaţa, iar în urma deplasării în teren, s-a constatat că 13 minori şi trei tineri sunt afectaţi în mod direct de tragedie, însă nu este necesară preluarea copiilor în sistemul de protecţie.

Potrivit unui comunicat de presă al DGASPC Mureş, 8 minori, care au ambii părinţi decedaţi, se află în grija rudelor şi urmează să fie instituită măsura de protecţie specială-plasament.

Alţi 5 minori au câte un părinte decedat. În cazul a 2 copii, membrii familiei refuză orice intervenţie sau sprijin din partea autorităţilor, iar în cazul altor trei se va acorda sprijin din partea DGASPC şi a unei organizaţii nonguvernamentale.

DGASPC Mureş a mai precizat că una dintre persoanele decedate are doi copii care au împlinit vârsta majoratului, iar o alta, unul cu vârsta, de asemenea, peste 18 ani. O persoană decedată în accident nu avea copii.

"Având în vedere cele mai sus menţionate, ţinând cont de interesul superior al copilului şi de faptul că niciun minor nu se află în situaţie de risc, nu a fost necesară preluarea copiilor în sistemul de protecţie, copiii rămânând în grija membrilor din familia extinsă", a mai arătat DGASPC Mureş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria