DGPI a transmis, până în prezent, 29 de informări către structurile DNA

DGPI a transmis, până în prezent, 29 de informări către structurile DNA

Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne precizează că a transmis, până la acest moment, 29 de informări către structurile centrale și teritoriale ale Direcției Naționale Anticorupție.

Sursa foto: dgpi.ro

"Potrivit prevederilor legale în vigoare, datele și informațiile referitoare la amenințările, vulnerabilitățile și factorii de risc identificați în exercitarea atribuțiilor de serviciu și potrivit competențelor stabilite sunt comunicate beneficiarilor legali. Astfel, până în prezent, DGPI a transmis 29 de informări structurilor centrale și teritoriale ale Direcției Naționale Anticorupție", se arată într-un comunicat de presă al DGPI transmis luni AGERPRES.

Precizarea vine după ce procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat la Europa FM că instituția pe care o conduce nu primește sesizări de la serviciul de informații al Ministerului de Interne.

Conform comunicatului, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului numărul 76/2016 privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă, aprobată cu modificări și completări prin Legea numărul 194/2017, atribuțiile Direcției au fost reduse, aria de competență reprezentând-o strict Ministerul Afacerilor Interne — respectiv informațiile, patrimoniul, personalul, misiunile, procesul decizional și capacitatea operațională ale structurilor sale, dar și coordonarea și controlul activităților pentru protecția informațiilor clasificate, precum și pentru securitatea cibernetică la nivelul structurilor MAI.

Totodată, menționează DGPI, potrivit articolului 14 alineatul 1 din OUG numărul 76/2016, în cazul în care identifică amenințări, vulnerabilități și factori de risc care vizează corupția în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne, DGPI informează Direcția Generală Anticorupție. În cursul acestui an, DGPI a transmis 89 de informări acestei structuri a MAI.

Direcția își reafirmă disponibilitatea ca, alături de celelalte instituții ale statului și structuri ale MAI competente, să susțină demersurile de prevenire și combatere a corupției în rândul personalului MAI.

Conform sursei citate, DGPI a fost complet operaționalizată la 1 iunie, dată la care a fost finalizat amplul proces administrativ pe care l-a presupus înființarea unității.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”