DGPMB: Percheziţii într-un dosar privind fraude cu asigurări; 21 de persoane vor fi audiate

Poliţiştii bucureşteni efectuează, joi, şapte percheziţii domiciliare într-un dosar privind fraude cu asigurări, 21 de persoane urmând să fie conduse la audieri.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), descinderile au loc sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune privind asigurările, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi şantaj.

"Din investigaţiile efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că un grup infracţional nestructurat s-ar fi specializat în fraudarea societăţilor de asigurări, prin obţinerea ulterioară a primelor de asigurare, în baza înscenării unor evenimente rutiere în care erau implicate autovehicule asigurate prin efectul legii (RCA). Din probele administrate în cauză s-a concluzionat că membrii grupului ar fi acţionat după un scenariu prestabilit şi, întrucât pentru atingerea scopului ilicit aveau nevoie de autovehicule pe care să le implice în accidente, aceştia ar fi atras persoane care, pentru o recompensă în bani, şi-ar fi pus la dispoziţie propriile maşini, cu ajutorul cărora erau regizate evenimente rutiere", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, ar fi săvârşit presiuni asupra unor persoane implicate în evenimente rutiere, pentru a obţine sumele ilicite.

Din primele estimări a rezultat că prejudiciul cauzat societăţilor de asigurare se ridică la aproximativ 470.000 de lei.

Cele 21 de persoane vizate de anchetatori vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 Aceasta este o morgă din New York. Morții de Covid-19 vor fi îngropați temporar în parcuri. Medic: Va fi mai r…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video