DGPMB: Percheziţii într-un dosar privind fraude cu asigurări; 21 de persoane vor fi audiate

DGPMB: Percheziţii într-un dosar privind fraude cu asigurări; 21 de persoane vor fi audiate

Poliţiştii bucureşteni efectuează, joi, şapte percheziţii domiciliare într-un dosar privind fraude cu asigurări, 21 de persoane urmând să fie conduse la audieri.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), descinderile au loc sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune privind asigurările, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi şantaj.

"Din investigaţiile efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că un grup infracţional nestructurat s-ar fi specializat în fraudarea societăţilor de asigurări, prin obţinerea ulterioară a primelor de asigurare, în baza înscenării unor evenimente rutiere în care erau implicate autovehicule asigurate prin efectul legii (RCA). Din probele administrate în cauză s-a concluzionat că membrii grupului ar fi acţionat după un scenariu prestabilit şi, întrucât pentru atingerea scopului ilicit aveau nevoie de autovehicule pe care să le implice în accidente, aceştia ar fi atras persoane care, pentru o recompensă în bani, şi-ar fi pus la dispoziţie propriile maşini, cu ajutorul cărora erau regizate evenimente rutiere", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, ar fi săvârşit presiuni asupra unor persoane implicate în evenimente rutiere, pentru a obţine sumele ilicite.

Din primele estimări a rezultat că prejudiciul cauzat societăţilor de asigurare se ridică la aproximativ 470.000 de lei.

Cele 21 de persoane vizate de anchetatori vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Americanii au venit la București pentru Halep. „A fost ca și cum m-ar fi lovit un camion”

4 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

5 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”