DICTATURĂ! Secția specială pentru magistrați a PSD cere CSM aviz pentru arestarea preventivă a foștilor procurori DNA Ploiești Lucian Onea şi Mircea Negulescu

DICTATURĂ! Secția specială pentru magistrați a PSD cere CSM aviz pentru arestarea preventivă a foștilor procurori DNA Ploiești Lucian Onea şi Mircea Negulescu

DICTATURĂ! Secția specială pentru magistrați a PSD cere CSM aviz pentru arestarea preventivă a foștilor procurori DNA Ploiești Lucian Onea şi Mircea Negulescu. Secţia pentru investigarea magistraţilor a PSD a trimis luni către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) un aviz pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Lucian Onea şi Mircea Negulescu, foști procurori la DNA – Serviciul Teritorial Ploiești, transmite Digi 24. Informația a fost confirmată pentru G4Media.ro de surse judiciare. Adina Florea, procurorul de caz, este cea care a venit la CSM pentru a depune cererea.

 Vineri, 11 ianuarie, surse oficiale au declarat pentru  G4Media.ro că Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) din cadrul Parchetului general (PG) i-a pus sub acuzare pe procurorii de la DNA Ploieşti, Lucian Onea, Mircea Negulescu zis Portocală, Alfred Savu, Giluela Diaconu, Cerasela Rădulescu şi poliţista Gabriela Florea pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

Este practic o premieră în Justiţie ca o întreagă unitate de parchet să fie acuzată că ar fi grup infracţional organizat.

Procurorul de la secția specială care îi anchetează pe foștii procurori DNA Ploieşti este Adina Florea, adjuncta de la SIIJ şi candidat a lui Tudorel Toader pentru şefia DNA.

Procurorii DNA Ploieşti au fost acuzaţi de fostul deputat PSD, Vlăduţ Cosma, că l-ar fi constrâns să falsifice probe împotriva fugarului Sebastian Ghiţă. Procurorii ar fi măsluit documente pentru a-l acuza pe Ghiţă de coruperea alegătorilor din Republica Moldova la alegerile prezidenţiale din 2014 şi ar fi acordat duble sau triple identităţi unor persoane.

De exemplu, Vlad Cosma era şi inculpat, şi martor denunţător şi martor ameninţat cu identitate protejată. Vom reveni cu detalii în legătură cu noile acuzaţii care li se aduc procurorilor de la DNA Ploieşti.

Ieri, adjunctul şefului DNA, procurorul Călin Nistor, a cerut revocarea din DNA a procurorului Lucian Onea, fost şef al DNA Ploieşti. Procurorii Alfred Savu, Giluela Diaconu şi Cerasela Rădulescu au formulat cereri de încetare a activităţii în DNA, solicitări admise azi de Secția pentru procurori a CSM.

Fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi fostul procuror DNA Mircea Negulescu erau deja urmăriţi penal în acest dosar de mai bine de jumătate de an. Ei erau acuzaţi de fabricare de probe, cercetare abuziva şi represiune nedreaptă.

Fostul deputat PSD, Vlad Cosma, şi tatăl lui, fostul şef al CJ Prahova, Mircea Cosma, au fost trimişi în judecată pentru o mită de 1 milion de euro de procurorii DNA Ploieşti. Ei au fost condamnaţi la 5 şi, respectiv, 8 ani de detenţie la fond, însă la apel, un complet de 5 judecători al ICCJ a trimis dosarul la rejudecare pe motiv că sunt suspiciuni în procesul de administrare a probelor.


Lucian Onea


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa