Digi24: Românii care aveau vacanţe cumpărate în Italia nu îşi vor primi banii înapoi dacă decid să nu mai plece

Digi24: Românii care aveau vacanţe cumpărate în Italia nu îşi vor primi banii înapoi dacă decid să nu mai plece

Extinderea coronavirusului în lume, în special în Italia, strică unele dintre planurile de vacanță ale românilor. În peninsulă au fost înregistrate 152 de îmbolnăviri și trei oameni au murit. De teamă, mai mulți dintre cei care își rezervaseră vacanțe sau excursii de câteva zile în Italia se gândesc să renunțe. În acest caz, trebuie să ştie că decizia le aparţine şi atunci nu îşi vor primi banii înapoi pentru biletele cumpărate, a explicat la  Digi24.ro consultantul în turism Răvan Pascu.
 
Răzvan Pascu a declarat că nu sunt prea multe soluţii pentru cei care au bilete cumpărate pentru Italia şi nu mai vor să plece.

„Dacă zborurile nu au fost anulate, ei nu îşi pot primi banii înapoi, e o decizie unilaterală dacă te hotărăşti să nu mai călătoreşti, şi atunci nimeni nu te va despăgubi.

E decizia ta să renunţi.

Unele hoteluri pot să dea banii înapoi, dacă a fost o rezervare cu anulare gratuită.

Nu sunt nici asigurări pentru astfel de situaţii.

Chiar dacă o astfel de situaţie va fi văzută că forţă majoră, asigurările au excludere pentru forţă majoră”, a explicat consultantul în turism.

El a subliniat că oamenii trebuie să se informeze din surse sigure şi abilitate şi să încerce să nu se panicheze.

„La nivelul de acum, nu ne putem gândi foarte clar ce se poate întâmpla peste o lună. Ar trebui să ne limităm călătoriile în China, dar cred că e uşor o panică nejustificată pentru alte destinaţii. Pentru cei care aveau călătorii planificate în Italia e o situaţie neplăcută, dar în zonele afectate din nordul Italiei sunt nişte sătuce care nu sunt locuri turistice, iar în ceea ce priveşte Milano, un oraş cu sute de mii de locuitori, faptul că s-au întâmplat câteva cazuri de coronavirus nu e neapărat motiv de panică”, a afirmat Pascu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski