DIICOT: 14 persoane, trimise în judecată pentru trafic de heroină şi cocaină, în Bucureşti

DIICOT: 14 persoane, trimise în judecată pentru trafic de heroină şi cocaină, în Bucureşti

Procurorii DIICOT au trimis în judecată 14 persoane, din care 12 în stare de arest preventiv, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de mare risc - heroină şi cocaină, în formă continuată.

Cocaină și Heroină FOTO Arhivă

„Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că, în perioada septembrie 2021 - martie 2022, pe raza municipiului Bucureşti, s-a constituit un grup infracţional organizat în scopul traficării de droguri de mare risc, respectiv heroină şi cocaină. Pentru realizarea cu succes a scopului infracţional şi obţinerea de beneficii materiale, inculpaţii au avut roluri bine stabilite acţionând în mod coordonat, astfel încât în cazul în care unul dintre ei ar fi fost prins în flagrant răspunderea penală să se limiteze doar la acea persoană", informează un comunicat al DIICOT transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Liderul grupului achiziţiona drogurile, un alt inculpat avea sarcina de a le prelua, după care erau depozitate la locuinţele altor coinculpaţi.

Potrivit anchetatorilor, altor membri ai grupului infracţional organizat le revenea rolul de a porţiona drogurile, care ulterior, erau puse în vânzare de către alţi inculpaţi, sumele de bani obţinute fiind remise liderului grupării.

În sarcina inculpaţilor au fost reţinute un număr de 163 acte materiale, în modalitatea cumpărării, transportului, depozitării, porţionării, vânzării, deţinerii/punerii în vânzare în funcţie de rolul deţinut în cadrul grupului.

"Distinct de activitatea infracţională desfăşurată în cadrul grupului organizat, se situează şi alte activităţi infracţionale, reţinute în sarcina a cinci dintre inculpaţi şi anume punerea cu ştiinţă la dispoziţia consumatorilor de droguri a uneia dintre camerele imobilului său situat în Bucureşti în vederea consumului de droguri precum şi deţinerea fără drept, în vederea consumului propriu, a unor cantităţi de cocaină şi heroină", arată sursa citată.

Dosarul a fost instrumentat împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti și a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”