DIICOT: 5 milioane de euro obținuți de membrii unei grupări infracționale transfrontaliere; 7 persoane - reținute

Procurorii DIICOT au reținut șapte inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că inculpații au obținut din activitatea infracțională importante sume de bani, doar prin transferuri bancare fiind realizate tranzacții în suma de circa 5 milioane de euro.

"Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Pitești au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Alexandru-Florentin Bloju, Ionuț-Răzvan Scarlat, Ion Florescu, Gheorghe Daniel Moiș, Marius-Claudiu Tismănaru, Cristian Bogdan Grigore și Gabriel Costinel Oprescu, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism", informează un comunicat al DIICOT transmis marți AGERPRES.

Ancheta în cauză a pornit de la o sesizare ce viza suspiciunea că, începând cu anul 2009, membrii a patru grupuri infracționale organizate au recrutat prin inducere în eroare mai multe tinere în vederea practicării prostituției în Elveția, Germania, Marea Britanie, Belgia, Cehia și Spania (zona Ibiza), obținând astfel sume importante de bani, ce au fost folosite la cumpărarea de bunuri pe numele membrilor grupurilor infracționale organizate sau pe numele unor persoane din anturajul acestora.

"Pentru destructurarea celor patru grupuri infracționale, acțiunea s-a înscris într-o serie mai amplă de activități desfășurate în cadrul Echipei Comune de Anchetă constituite între autoritățile judiciare din România, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și Regatul Belgiei", se arată în comunicat.

Eurojust — Unitatea de Cooperare Judiciară a Uniunii Europene — a asigurat suportul operațional și financiar necesar constituirii și desfășurării activităților operationale aferente acestei echipei. Totodată, Eurojust a facilitat cooperarea dintre DIICOT Pitești și autoritățile judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii, Belgia, Elveția, Germania și Cehia, facilitând organizarea de reuniuni de coordonare.

Europol a facilitat schimbul de informații între statele implicate prin organizarea de întâlniri operaționale și a oferit sprijin analitic inclusiv prin prezența unui birou mobil în România pe durata acțiunii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

"Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul IPJ Argeș, sprijiniți de către forțe de jandarmi din Gruparea Mobilă ''Frații Buzești'' Craiova, BSIJ Vlad Țepeș București, IJJ Argeș, IJJ Dâmbovița și IJJ Prahova", se mai arată în comunicat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Citiți! Iată de ce nu cred oamenii „datele oficiale”! O porcărie ordinară, ținută 30 de ani „sub capac”, în Ma…

4 Teoria conspirației? / VIDEO Specialist la CNBC: Tulpina de CoVid-19 din Iran este diferită față de cea care a l…

5 FOTO / Priviți, rafturile mai multor magazine mari din București, golite pe fondul isteriei mediatice generate d…

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan