DIICOT: 9 persoane reținute pentru că au traficat aproape 59.000 de pachete de țigări

DIICOT: 9 persoane reținute pentru că au traficat aproape 59.000 de pachete de țigări

Procurorii DIICOT au reținut nouă persoane care, în perioada noiembrie 2015 - martie 2016, ar fi procurat, deținut, transportat și distribuit pe piața neagră 58.970 de pachete de țigări provenite din activități de contrabandă, prejudiciul total cauzat bugetului de stat fiind de circa 737.000 lei.

"La data de 8 martie, procurori din cadrul DIICOT — Vrancea, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, au efectuat un număr de 40 de percheziții la domiciliile și locuințele fără forme legale ale unor persoane din județele Vrancea, Suceava, Neamț și Iași în scopul destructurării unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunii de contrabandă cu țigări", informează un comunicat al DIICOT remis miercuri AGERPRES.

Acțiunea a fost declanșată ca urmare a faptului că la aceeași dată, în Adjud, județul Vrancea, au fost depistate trei persoane care transportau, cu două autoturisme (din care unul era utilizat pentru a verifica și securiza traseul de urmat), cantitatea de 4.909 pachete de țigări de proveniență Ucraina și Republica Moldova ce nu aveau aplicate timbre de accizare.

"În urma cercetărilor efectuate a rezultat suspiciunea rezonabilă că pe raza județului Vrancea a acționat un grup infracțional organizat specializat în procurarea, deținerea, transportul și distribuția de țigări introduse în România în mod ilegal, ca urmare a derulării unor activități de contrabandă, grup ce avea conexiuni pe raza județelor Neamț, Suceava și Iași", se arată în comunicat.

La perchezițiile efectuate au fost identificate și ridicate 3.061 pachete de țigări, cinci autoturisme utilizate de membrii grupului infracțional pentru transportul cantităților de țigări, sumele de 37.282 lei, 2.250 euro, 750 lire sterline și un număr de patru monede din aur "Franz Josef".

În urma cercetărilor efectuate s-a dispus măsura reținerii a nouă inculpați, față de aceștia propunându-se luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile, dosarul fiind înaintat în acest sens judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante