DIICOT Constanţa: 15 persoane reţinute pentru trafic de droguri

DIICOT Constanţa: 15 persoane reţinute pentru trafic de droguri

Procurorii DIICOT Constanţa au dispus, sâmbătă, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a 15 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive şi deţinere de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.

"În cauză s-a stabilit că, în perioada ianuarie 2018 - martie 2020, pe raza judeţului Constanţa, s-a constituit un grup infracţional organizat specializat în procurarea şi punerea în vânzare, pe raza municipiului Constanţa, de canânabis şi substanţe psihoactive noi", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Potrivit sursei citate, în urma cercetărilor efectuate a rezultat că membrii grupării ar fi procurat substanţele susceptibile a avea efecte psihoactive din China, utilizând aplicaţii criptate, iar pentru a împiedica identificarea acestora, au efectuat comenzile pe numele unor persoane care nu aveau legătura cu gruparea infracţională.

"La data de 6 martie, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Constanţa au efectuat 36 de percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 150 de grame de canabis, peste 100 de comprimate de medicamente cu regim special, 9 ghivece cu plante de canabis, 8.904 de ţigarete de contrabandă 3 laptopuri, 71 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere şi sumele de 13.370 de lei şi 850 de euro",. afirmă aceeaşi sursă.

Cei 15 inculpaţi au fost prezentaţi duminică Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Constanţa, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al IGPR, al ofiţerilor de poliţie judiciară de la SCCO - Porturi Maritime şi al jandarmilor din Constanţa.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…