DIICOT: Două persoane reţinute pentru constituirea unui grup infracţional,nerespectarea regimului armelor şi trafic de droguri

DIICOT: Două persoane reţinute pentru constituirea unui grup infracţional,nerespectarea regimului armelor şi trafic de droguri

Două persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT într-un dosar în care sunt acuzate, printre altele, de constituirea unui grup infracţional şi trafic de droguri.

Potrivit uni comunicat al DIICOT, transmis luni, AGERPRES, duminică, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Bistriţa - Năsăud au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de doi inculpaţi, iar faţă de alţi doi inculpaţi măsura controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi trafic de droguri de risc.

Procurorii au reţinut că, la sfârşitul lunii mai 2020, inculpaţii au cultivat într-o poiană, situată într-o localitate din mediul rural, de pe raza judeţului Bistriţa - Năsăud, un număr de 83 de plante de cannabis pe care ulterior le-au îngrijit, în vederea comercializării drogurilor.

"Duminică, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Bistriţa - Năsăud împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Bistriţa - Năsăud au efectuat un număr de 4 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 45 de kg cannabis, instalaţii folosite la irigaţii, fertilizare, dar şi pentru cultivare de plante de cannabis în spaţii închise(26 de lămpi, 6 tuburi industriale din inox, 2 unităţi de control/climatizare, 28 de unităţi de balast electromagnetic pentru lămpi, 492 de ghivece de 18 litri, 12 transformatoare curent, pompă de apa, fertilizatori şi 2 aparate de măsurare a intensităţii curentului electric). Totodată, au mai fost descoperite şi ridicate o carabină, o armă de vânătoare, o puşcă cu aer comprimat, precum şi cartuşe de diferite calibre, dispozitive de reglaj, o arbaleta şi 4 săgeţi aferente, 4 telefoane mobile, 2 tablete şi înscrisuri cu valoare probatorie", se precizează în comunicat.

DIICOT informează că, luni, un inculpat urmează să fie prezentat Tribunalului Bistriţa - Năsăud, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”