DIICOT: Percheziţii la traficanţi de droguri din toată ţara; peste 60 de persoane audiate

DIICOT: Percheziţii la traficanţi de droguri din toată ţara; peste 60 de persoane audiate

Procurorii DIICOT din toată ţara au efectuat, miercuri, percheziţii în mai multe judeţe, în urma cărora au fost descoperite importante cantităţi de droguri, iar peste 60 de persoane sunt audiate pentru trafic de droguri de risc şi mare risc.

Procurorii DIICOT Dâmboviţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa, au efectuat miercuri şapte percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Dâmboviţa, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) transmis AGERPRES.

În cauză, s-a reţinut faptul că mai multe persoane erau implicate în comercializarea de droguri de risc (cannabis) şi mare risc (ecstasy) către diverşi consumatori de astfel de substanţe din municipiul Târgovişte.

"În urma percheziţiilor, poliţiştii au indisponibilizat 372 de pastile ecstasy, 41 de bile de staniol ce conţineau cannabis, 6 telefoane mobile, un cântar electronic cu urme de materie vegetală, 2.300 de lei, mai multe recipiente cu urme de substanţe vegetale şi mai multe ţigări confecţionate artizanal conţinând cannabis", arată sursa citată.

La sediul DIICOT Dâmboviţa vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 18 persoane.

Procurorii DIICOT Covasna împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Covasna au efectuat două percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Miercurea Ciuc, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reţinut faptul că două persoane au desfăşurat acţiuni de comercializare de droguri de risc pe raza judeţului Covasna.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Covasna au fost conduse, în vederea audierii, două persoane.

"Procurorii DIICOT Giurgiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Giurgiu au efectuat miercuri 11 percheziţii domiciliare, dintre care 10 pe raza judeţului Giurgiu şi una pe raza judeţului Teleorman, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi de efectuare de operaţiuni ilegale cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive", arată DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, în judeţul Giurgiu a acţionat un grup format din 11 persoane, care, în mod repetat, au vândut heroină.

La sediul DIICOT Giurgiu, urmează să fie aduse, în vederea audierii, 20 de persoane.

Tot miercuri, procurorii DIICOT Caraş-Severin, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Caraş-Severin, au efectuat nouă percheziţii domiciliare, în judeţul Caraş-Severin, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuarea fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reţinut faptul că mai multe persoane s-au constituit într-un grup infracţional organizat având sarcini bine stabilite, respectiv procurarea, transportarea şi comercializarea drogurilor de risc şi a substanţelor psihoactive, la preţul de 50 de lei/gram, în Caransebeş.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Caraş-Severin vor fi conduse, în vederea audierii, opt persoane.

Procurorii DIICOT Oradea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Oradea, au efectuat, miercuri, opt percheziţii în Oradea, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc.

"În cauză, s-a reţinut faptul că mai multe persoane au desfăşurat activităţi de comercializare de droguri de risc şi mare risc (cannabis, ecstasy şi amfetamină) către consumatori de pe raza municipiului Oradea. În urma acţiunii au fost ridicate 140 de grame de cannabis, un gram pulbere albă, trei grindere, un cântar de mare precizie, precum şi 6.100 de lei şi 110 euro", informează sursa citată.

La sediul DIICOT Oradea au fost conduse, în vederea audierii, şase persoane.

Tot miercuri, procurorii DIICOT Buzău, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat 11 percheziţii în judeţele Buzău, Vrancea, Ilfov şi municipiul Bucureşti, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc.

Potrivit anchetei, s-a reţinut că mai multe persoane procură şi deţin în vederea consumului propriu, transportă, livrează şi distribuie droguri de risc (cannabis) şi de mare risc (cocaină şi amfetamină) către consumatori de pe raza judeţelor Buzău şi Vrancea.

Şapte persoane vor fi conduse la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Buzău, în vederea audierii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro