DIICOT: Un bărbat din Neamţ, reţinut pentru trafic de droguri de mare risc

DIICOT: Un bărbat din Neamţ, reţinut pentru trafic de droguri de mare risc

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Neamţ au dispus vineri reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Andrei Minea, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată, şi deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc.

Inculpatul va fi prezentat Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit DIICOT, Andrei Minea, zis "Doctorul", a deţinut şi comercializat droguri de risc şi mare risc - amfetamină, MDMA, LSD sau haşiş, pe raza comunei Tazlău, către consumatori din zonă sau de pe raza municipiului Piatra Neamţ.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate la reşedinţa inculpatului, precum şi la un cabinet stomatologic din localitate, unde acesta îşi desfăşura activitatea, au fost găsite şi ridicate mai multe ţiple conţinând un praf pulverulent de culoare albă, 4 doze tip timbre de hârtie, un cântar electronic, două grindere metalice şi 70 punguţe cu sistem de închidere ziplock, ce prezentau urme de materie vegetală, precizează DIICOT.

De asemenea, au fost identificate şi ridicate mai multe plicuri expediate din străinătate pe numele inculpatului care proveneau de la drogurile introduse în ţară prin intermediul serviciului poştal.

Inculpatul, prin intermediul unui program instalat pe calculator, accesa platforma Dark Net şi efectua comenzi online de droguri de risc şi mare risc - amfetamină, MDMA, LSD, canabis sau haşiş.

Un vânzător virtual prelua comanda şi stabilea preţul de comercializare, după care inculpatul efectua plata cu cardul bancar, moneda naţională fiind automat convertită în monedă virtuală. Expedierea plicului care conţinea drogurile de risc sau de mare risc era făcută din străinătate, la adresa expeditorului fiind menţionat un hotel sau o altă locaţie publică, arată procurorii.

S-a constatat că la fiecare comandă inculpatul solicita 30 - 40 grame amfetamină, 20 - 30 comprimate ecstasy, 5 timbre impregnate cu LSD şi 10 -15 grame haşiş sau canabis, plătind suma de 500 lei, în echivalentul monedelor virtuale.

În perioada 2016 - 2018 inculpatul a plasat pe această platformă circa 34 de comenzi pentru droguri de risc şi mare risc, pe care le primea acasă, în plic, prin intermediul unui serviciu poştal.

''Din materialul probator administrat în cauză rezultă că, în perioada 2016 - 2018, inculpatul Minea Andrei a introdus în ţară, în mod ilegal, circa 70 - 100 timbre impregnate cu LSD, circa 1.020 tablete ecstasy, aproximativ 1.320 grame amfetamină şi 500 grame canabis şi haşiş.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Neamţ.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuat cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Foarte interesante amănunte...

4 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban

5 Ăsta pare unealta Moscovei / Zsolt Németh revine cu o nouă ațâțare după convocarea la MAE a ambasadorului Ungariei