DIICOT: Un tânăr din Cluj-Napoca, suspectat că a introdus în ţară peste 500 de comprimate ecstasy, a fost reţinut

DIICOT: Un tânăr din Cluj-Napoca, suspectat că a introdus în ţară peste 500 de comprimate ecstasy, a fost reţinut

Bucureşti, 7 aug /Agerpres/ - Un tânăr în vârstă de 22 de ani din Cluj-Napoca, suspectat că a introdus în ţară peste 500 de comprimate ecstasy, a fost reţinut de procurorii DIICOT, urmând să fie prezentat marţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES, tânărul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi introducere în ţară, fără drept, de droguri de mare risc.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada iunie-august 2018 inculpatul Bida Andrei Alexandru a determinat o persoană să îi expedieze în România din Germania droguri de mare risc - un număr de 504 comprimate care conţin ca substanţă activă (...) MDMA (ecstasy), pe care inculpatul le-a procurat contra cost, în vederea distribuirii pe piaţa de consumatori. La data de 06.08.2018, inculpatul (...) a fost surprins în flagrant delict în timp ce ridica de la un oficiu poştal situat pe raza municipiului Cluj-Napoca coletul expediat pe numele său din Germania, cunoscând că acesta conţine droguri de mare risc, în cantitate de 504 comprimate ecstasy", precizează DIICOT.

Conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), flagrantul a fost urmat de o percheziţie efectuată de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj la domiciliul tânărului.

"Ulterior, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Cluj-Napoca, unde locuia bărbatul în cauză împreună cu alte două persoane, şi au descoperit şi ridicat 300 de grame de cannabis, 0,2 grame de amfetamină, 2 cântare electronice şi instrumente de consum. (...) Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2018, bărbatul, de 22 de ani, împreună cu alţi doi bărbaţi, de 21 şi 26 de ani, din Suceava, ar fi procurat, pus în vânzare, comercializat şi deţinut pentru consum propriu droguri de risc, respectiv cannabis şi droguri de mare risc - amfetamine şi ecstasy", se arată într-un comunicat al IGPR.

Tânărul reţinut va fi prezentat la Tribunalul Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ceilalţi doi suspecţi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de trafic şi consum de droguri de risc şi mare risc. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Curve TV / Dialog savant între Ciutacu și Cumpănașu: Băi, ai fost vreodată la curve cu mine ca să vorbești de am…

2 „Fă paralizato, nu mai urla așa tare că am făcut și eu sex cu soțul tău și nu este chiar așa de bun”

3 Cine l-a mințit pe ministrul Bode în „înscenarea Gavriș”? / Dezvăluiri incredibile despre șobolănimea de la vârf…

4 Procurorul DNA a cerut o pedeapsă de cel puțin 12 ani de închisoare pentru Elena Udrea și 15 pentru Ioana Băse…

5 FOTO Kovesi a renunțat la WhatsApp și folosește Signal...