Dimensiunea sânilor, importantă pentru exercițiile pe care le fac femeile. Explicațiile specialiștilor

Dimensiunea sânilor, importantă pentru exercițiile pe care le fac femeile. Explicațiile specialiștilor

Femeile cu sâni mai mari pot avea dificultăți să facă unele exerciții fizice. Specialiștii spun că operația de reducere a sânilor este, uneori, recomandată.

Sânii mai mari pot afecta negativ FOTO Shutterstock

Sânii mai mari au fost mereu asociați cu durerile de spate și cu reticiența unor femei fațăde exercițiile fizice. Aparent, dimensiunea sânilor are o influență negativă. Dar un studiu recent arată că operația de reducere a sânilor poate îmbunătăți aceste aspecte.

Studiul de mici dimensiuni a constatat că femeile cu sâni mai mari au participat mai mult la exerciții recreative de grup, după ce au suferit o operație de reducere a sânilor.

Studiul, care a fost publicat în Journal of Reconstructive Surgery, a analizat date de la aproape 2.000 de femei care au fost implicate în programul Parkrun din Australia, Anglia și Africa de Sud. (Programul Parkrun promovează evenimente de alergare și de mers pe jos de 5 km în întreaga lume pentru toate vârstele și nivelurile de pregătire fizică).

Mărimea sânilor poate afecta negativ

Cercetătorii au descoperit că femeile care aveau sânii mai mari credeau că reducerea dimensiunii sînilor lor ar îmbunătăți performanța lor în exercițiile fizice și participarea la program. De asemenea, acestea au spus că mărimea sânilor lor „are un impact semnificativ” asupra tipului de exerciții fizice pe care le fac.

Dar toate cele 56 de femei din studiu care au suferit o operație de reducere a sânilor au spus că fac mai multe exerciții fizice, că se bucură mai mult de exercițiile fizice și că sunt mai dispuse să facă exerciții fizice în grup decât cele cu sânii mari care nu au suferit intervenții chirurgicale.

Cercetătorii au constatat, de asemenea, că persoanele cu sutiene cupa B au fost cele mai susceptibile de a raporta că fac exerciții fizice de patru sau mai multe ori pe săptămână. Datele arată chiar o legătură între viteză și mărimea sânilor, cu o scădere constantă a timpilor între femeile cu cupe A și cele cu cupe D.

Pledoarie pentru un acces mai bun la mamoplastie

Acest studiu susține literatura de specialitate existentă conform căreia dimensiunea sânilor poate avea un impact asupra obiceiurilor de exerciții fizice și demonstrează că femeile care au suferit o reducere a sânilor participă la practici de viață mai sănătoase”, au scris cercetătorii în concluzie.

Sugerăm că, dacă dimensiunea sânilor are un impact asupra participării femeilor la sport și fitness, practicienii din domeniul sănătății și factorii de decizie politică ar trebui să pledeze pentru un acces mai bun la mamoplastia de reducere în sectorul sănătății finanțate din fonduri publice.

Autorul principal al studiului, Dr. Claire Baxter, cercetător clinic în chirurgie reconstructivă la Flinders Medical Centre din Australia, a declarat pentru Yahoo Life că unele participante la studiu au oferit comentarii despre obiceiurile lor de exerciții fizice legate de mărimea sânilor lor.

Mărturii ale unor femei care au suferit mamoplastie

Unele femei care au suferit o operație de reducere a sânilor le-au împărtășit.

Înainte de operația de reducere a sânilor purtam trei sau patru straturi pentru a-mi ține sânii. Eram conștientă de mine la sesiunile de exerciții fizice în grup și chiar schimbam uneori traseele de alergare pentru a nu trece pe lângă locuri unde știam că bărbații m-ar putea hărțui. Sufeream de dureri de spate și, de asemenea, mă chinuiam să efectuez unele exerciții - de exemplu sărituri. De când m-am operat, numărul de exerciții diferite pe care le pot efectua a crescut semnificativ. Acum sunt mai în formă și mai sănătoasă”, a spus una dintre participante la studiu.

Întotdeauna mi-am dorit să alerg, dar nu aveam nicio șansă cu sânii mei, deoarece era prea inconfortabil chiar și purtând două sutiene sportive. De asemenea, mă făcea să mă simt stânjenită, deoarece oamenii se holbau ”, a spus o alta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat