Dinu Pescariu a fost audiat la DIICOT în dosarul SPIONILOR lui Kovesi

Dinu Pescariu a fost audiat la DIICOT în dosarul SPIONILOR lui Kovesi

Omul de afaceri Dinu Pescariu a fost audiat la DIICOT în dosarul în care doi cetăţeni israelieni, angajaţi ai firmei Black Cube, sunt suspectaţi că au încercat să o intimideze pe Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al DNA, au declarat surse apropiate anchetei pentru MEDIAFAX

Dinu Pescariu a fost citat în calitate de martor şi s-a prezentat pentru audieri în dosarul în care procurorii DIICOT fac investigaţii asupra a doi angajaţi ai firmei Black Cube, Weiner Ron şi Geclowicz David, acuzaţi că au încercat să o spioneze pe Laura Codruţa Kovesi, au declarat surse apropiate anchetei pentru MEDIAFAX. Aceleaşi surse susţin că omul de afaceri se afla pe lista israelienilor privind persoanele care ar fi urmat să fie monitorizate.

Potrivit surselor citate, au fost făcute mai multe audieri şi în Israel, prin comisie rogatorie.

Cei doi angajaţi ai firmei Black Cube au fost ţinuţi mai multe luni în stare de arest preventiv, acum ei aflându-se în arest la domiciliu. Procurorii DIICOT îi acuză desăvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Weiner Ron ar fi primit 5.000 de euro pentru această misiune, spun surse judiciare. Potrivit surselor citate, cei doi israelieni au primit o listă cu mai multe persoane pe care ar fi trebuit să le urmărească, printre care se afla procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi alte persoane apropiate acesteia.

În acelaşi dosar este vizată şi o a treia persoane, Yossi Barkshtein.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina